Bibliotheek heropent 20 januari in De Sterrentuin
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De eerste kratten boeken zijn alweer op hun plek gezet in De Sterrentuin.
De eerste kratten boeken zijn alweer op hun plek gezet in De Sterrentuin. (Foto: PR)

Bibliotheek heropent 20 januari in De Sterrentuin

Nu de verbouwing van De Sterrentuin klaar is, verhuist BplusC Bibliotheek Leiderdorp terug naar het gebouw aan de Van Diepeningenlaan 110. Op woensdag 20 januari openen de deuren voor bezoekers. De tijdelijke locatie aan de Simon Smitweg is gesloten.


Verruiming openingstijden

De bibliotheek in De Sterrentuin is straks geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.30 uur. Daarmee zijn de openingstijden flink verruimd. Wie vragen heeft voor bibliotheekmedewerkers kan daarvoor terecht op maandag-, dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur, op woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur. Tijdens de overige uren is er zelfservice.

Gedurende de verhuisperiode (1 t/m 19 januari) mogen bibliotheekleden geleende boeken langer houden en ontstaan er geen boetes. Ook mogen bibliotheekleden tijdens deze periode gebruik maken van de boekenafhaalservice


Omvorming

De Sterrentuin is het afgelopen jaar ingrijpend verbouwd. Dat was nodig om gebouw om te vormen van een sociaal cultureel centrum naar een centrum voor ondersteuning, welzijn en kennis, cultuur en educatie, waarin de huurders van het pand nauw(er) samenwerken. Een aantal organisaties, zoals Incluzio en het Centrum voor Jeugd en Gezin met het Jeugd- en Gezinsteam, hebben hun plek in De Sterrentuin inmiddels ingenomen. De komende periode volgen - naast de bibliotheek - het filmhuis, Theater Toverlei en de Volksuniversiteit Leiderdorp.

Meer berichten