Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Velen kijken weer uit naar de Leiden Marathon.</p>

Velen kijken weer uit naar de Leiden Marathon.

(Foto: )

Leiden Marathon gaat naar 12 september

Wandelen blijft op 8 mei


De Leiden Marathon kiest in 2021 voor een andere datum. De hardlopers gaan van start op zondag 12 september, de wandelaars blijven wel op zaterdag 8 mei. Of de 5 kilometer op zaterdagavond wordt gelopen en of de Marathon Vlam wordt gehaald, besluit de organisatie later.

“De 30e editie kan niet worden gehouden op 9 mei. Dat is echt te vroeg als je kijkt naar de snelheid van het vaccineren”, legt voorzitter Tjeerd Scheffer uit. “Daarom gaan wij meteen al naar zondag 12 september 2021, vlak voor alle andere grote hardloopwedstrijden in Nederland. Natuurlijk moet onze veiligheidsregio hier nog wel toestemming voor geven”. 

“Het Wandelen met Van Bemmelen Outdoor blijft wel op 8 mei. Daar zijn minder toeschouwers bij betrokken en kunnen de deelnemers eenvoudiger in kleine groepjes starten”, aldus de voorzitter.

Of de 5 van Proefpersoon.nl op zaterdagavond wordt gelopen of op zondag wordt ingepast, besluit de organisatie later. Dat geldt ook voor het halen van de Marathon Vlam uit Griekenland. “Eerst maar eens kijken hoe de ontwikkelingen rond het vaccin verlopen. We bekijken het maand voor maand.”

De inschrijving voor alle afstanden gaat open op 1 februari. Vorige week maakte de organisatie al bekend dat de route van de 10 van Heerema Marine Contractors verlegd wordt naar de wijk Roomburg.

Meer berichten