Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Een medewerker van Ranzijn overhandigt de bollenbakjes aan de commissieleden van de Derde Helft, v.l.n.r. Thomas Stolker, Fred van Setten, Saskia Zandvliet, Lennard Kniep, Rob vd Groen en Koos Koster.&nbsp;</p>

Een medewerker van Ranzijn overhandigt de bollenbakjes aan de commissieleden van de Derde Helft, v.l.n.r. Thomas Stolker, Fred van Setten, Saskia Zandvliet, Lennard Kniep, Rob vd Groen en Koos Koster. 

(Foto: J.P.Kranenburg)

Bollenbakjes voor BalkonBewegers

Tachtig Leiderdorpse senioren die meedoen aan het BakonBewegen worden deze week verrast met een bakje lentebollen.

Het BalkonBewegen is één van de vele activiteiten die de Clubhuis De Derde Helft organiseert. De Derde Helft is een landelijk initiatief om leegstaande clubgebouwen door de week te laten gebruiken door 55+’ers. Voor de lockdown kon iedereen op woensdag naar RCL en op donderdag naar Alecto om te wandelen te bewegen of gewoon voor koffie en een praatje. Razendsnel werd in de lockdown van maart het BalkonBewegen als alternatief bedacht en geïntroduceerd in verschillende seniorencomplexen, zoals de Brandwacht, Huis ter Does, Van Alphenstaete en de Ommedijk. Bewoners konden buiten bewegen, op gepaste afstand, onder leiding van sportinstructeurs. Het was meteen een groot succes. Bewegen is belangrijk, zeker voor de risicogroep.

Tuincentrum Ranzijn wil de Leiderdorpse BalkonBewegers graag ondersteunen door tachtig bollenbakjes te doneren. Senioren, die veelal alleen zijn in deze tijd, kunnen wel een opkikkertje gebruiken om het thuis gezelliger te maken.

Meer berichten