Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het huis van Adrie Klok en Saskia van Leeuwen brengt letterlijk licht in donkere dagen.</p>

Het huis van Adrie Klok en Saskia van Leeuwen brengt letterlijk licht in donkere dagen.

(Foto: J.P.Kranenburg)

Kerstverlichting huis Splinterlaan mag blijven

Het is een feestje om in deze donkere dagen langs de woning van Leiderdorpers Adrie Klok en Saskia van Leeuwen te komen. Het huis op de hoek van de Splinterlaan en de Pinksterbloem is uitbundig versierd met allerhande kerstverlichting. En dat blijft zo tot minimaal 2 januari, verzekert Klok. Even zag het er naar uit dat de kerstversiering op last van verhuurder Rijnhart Wonen verwijderd moest worden, maar afgelopen maandag bleek dat bij nader inzien alles mag blijven hangen.

Door: Corrie van der Laan

Rijnhart Wonen had vorige week een brief gestuurd waarin stond dat de lichtjes binnen enkele dagen weggehaald moesten worden. Dat in verband met de veiligheid. Klok en Van Leeuwen maakten op Facebook melding van het verbod van de woningcorporatie. Dat leverde een lawine aan reacties op van Leiderdorpers die luid en duidelijk lieten weten het absoluut niet eens te zijn met deze actie van de verhuurder.

Al die reacties plus telefoontjes van de pers leidden ertoe dat Rijnhart Wonen de situatie nog eens ging heroverwegen. Maandagochtend kwamen een beheerder en een elektricien van de woningcorporatie langs. “Zij hebben alles goed bekeken en hebben gezien dat er geen sprake is van brandgevaar. Alles wat er hing mag blijven. Ik moest alleen wat aanpassingen doen, de contactdozen waterdicht inpakken, dus dat heb ik gedaan”, vertelt Klok.

Hij is wel wat overdonderd door commotie die is losgebarsten. “De reacties op Facebook waren hartverwarmend maar alle media-aandacht, tot landelijk toe, vonden we minder leuk. De schrijvende pers, vooral uit de omgeving, is oké maar cameraploegen hoeven we hier echt niet.”

Klok en Van Leeuwen brengen de versieringen al zes jaar lang begin december aan. “Elk jaar dezelfde spullen, al variëren we wel in de opstelling.” Rijnhart Wonen had er voorheen nooit commentaar op. Waarom nu dan wel? Klok vermoedt dat het te maken heeft met de tijdelijke verhuizing van het kantoor van de woningcorporatie naar de Touwbaan. “Ze komen nu hier langs als ze naar hun werk gaan, dus het is blijkbaar iemand opgevallen.”

Hij is blij dat de kwestie nu geregeld is, want de kerstversieringen zijn belangrijk voor hem en zijn partner. Ze vinden het heerlijk om licht en gezelligheid in deze donkere dagen te brengen. Ze zijn altijd twee volle dagen bezig met het ophangen van alle lampjes, sterren, kerstmannen en andere figuren. En dat is alleen nog maar buiten. “Binnen is inmiddels ook alles in kerstsfeer, met twee kerstbomen, twee kersttreinbanen en heel veel andere versieringen”, lacht Klok.


Meer berichten