Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Vorig jaar werd het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom in het oude dorp gecombineerd met een gezellige samenzang. Dit jaar kan er vanwege corona helaas geen publiek bij zijn. Livestream meekijken kan wel. &nbsp; &nbsp;</p>

Vorig jaar werd het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom in het oude dorp gecombineerd met een gezellige samenzang. Dit jaar kan er vanwege corona helaas geen publiek bij zijn. Livestream meekijken kan wel.    

(Foto: Johan Kranenburg)

Wel grote kerstboom bij Dorpskerk, geen bijeenkomst bij ontsteken lichtjes

Het jaar 2020 nadert nu haar einde, Traditioneel bieden de Vrienden van het Oude Dorp dan het dorp een kerstboom aan. Dat zal dit jaar ook gewoon gebeuren. Maar anders dan voorgaande jaren. Bij het ontsteken van de lichtjes op zaterdagmiddag 12 december kan vanwege de coronamaatregelen geen publiek zijn. Wel is het moment via livestream te zien.

“We leven in een rare tijd. De coronacrisis zorgt ervoor dat we dit jaar als Stichting Vrienden van het Oude Dorp helaas geen activiteiten hebben kunnen organiseren. Maar de kerstboom van meer dan zes meter hoog zetten we gewoon op en we doen de lichtjes aan. Als baken van hoop en vertrouwen in de toekomst. Alleen zal er geen traditionele kerstzang met glühwein en chocolademelk zijn. Dat is met de huidige coronamaatregelen niet verantwoord te doen”, aldus voorzitter Herbert Zilverentant.

Zaterdag 12 december om 5 uur ‘s middags worden de lichtjes ontstoken. “Niemand moet komen kijken!, stelt Zilverentant nadrukkelijk. “Dat is jammer, maar het kan nu echt niet. Zelf zullen we ook de gepaste afstand bewaren van elkaar.” Mensen kunnen via een livestream op www.Facebook.com/oudedorp het ontsteken van de lichtjes bijwonen. Ook zal Unity.nu tv-opnames maken.


Kerstwens

Ieder jaar vervullen de Vrienden van het Oude Dorp een kerstwens van een Leiderdorpse organisatie. Daarvoor is 500 euro beschikbaar. Ook dit jaar gebeurt dat, maar anders dan anders. Wensen kunnen tot zaterdag 12 december 12.00 uur ingediend worden via info@oudedorp.nl. Het bestuur van de Vrienden zal de winnaar diezelfde middag bekend maken en de prijs op een later moment overhandigen.

Meer berichten