Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>V.l.n.r. Hilde Bowe Soeller, Nock Caseley, Marleen Huijt Hickmann en Stefano Cavacece van Pedevilla International B.V. en Catherine Peupion van ESA/Estec bij twee van de karren vol met broodjes en croissants.&nbsp;</p>

V.l.n.r. Hilde Bowe Soeller, Nock Caseley, Marleen Huijt Hickmann en Stefano Cavacece van Pedevilla International B.V. en Catherine Peupion van ESA/Estec bij twee van de karren vol met broodjes en croissants. 

(Foto: J.P.Kranenburg)

Smakelijk blijk van waardering voor medewerkers Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp

Tijdens de eerste coronagolf, van maart tot en met mei dit jaar, kwamen er volop berichten over applaus, bloemen en andere opstekers voor alle medewerkers in de zorg. In de tweede golf lijkt dat een stuk minder, terwijl de druk op artsen, verpleegkundigen en iedereen daar omheen onverminderd hoog is. Dat betekent niet dat de waardering er niet is, zoals het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp afgelopen week merkte. Werden de medewerkers van het ziekenhuis dinsdag 17 november al verrast met kunstwerken van leerlingen van de Leiderdorpse openbare basisschool De Hobbit, op woensdagochtend 18 november kregen ze een smakelijke traktatie van Estec-cateraar Pedevilla International BV  International BV.

Door: Corrie van der Laan

De aanzet tot de volumineuze en smakelijke attentie van Pedevilla  werd gegeven door Catherine Peupion uit Leiderdorp. Onlangs overleed een kennis van haar in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp aan corona. “Het raakte me diep en wekte de behoefte om iets te doen voor mensen in de gezondheidszorg. Deze mensen zien zulke trieste dingen, wij weten daar de helft nog niet van. Tijdens de eerste lock-down zongen we hun lof. Nu lijkt het of we ze zijn vergeten”, vertelt ze. Catherine werkt bij ESA/Estec in Noordwijk en ze vatte het idee op om een collecte onder haar collega’s te organiseren om de ziekenhuismedewerker wat lekkers voor bij de koffie aan te bieden. “Niets speciaals, slechts een klein gebaar.” Ze koos het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp omdat dit behapbaar is qua aantallen. Als volgende stap nam ze contact op met Pedevilla International BV, de cateraar van Estec. “Ik wilde hen vragen of ze me konden helpen bij de inkoop maar ze gingen veel verder dan dat. Ze waren wild enthousiast en hebben de hele organisatie, inclusief de financiering overgenomen.”

Hilde Bowe Soeller van Pedevilla legt uit dat het bedrijf afkomstig is uit Italië waar het al meer dan veertig jaar een gerenommeerde cateraar is. “Zoals bekend is ook Italië zwaar getroffen door de pandemie en Pedevilla ondersteunt daar op verschillenden manieren de gemeenschap in deze zware tijden. Toen Catherine met haar idee kwam, wilden we heel graag meewerken om ook hier ons steentje bij te dragen. En wij kregen daarbij ook weer hulp. Onze leverancier Hanos heeft graag gesponsord en we mochten de bedrijfsbus van Estec gebruiken voor het vervoer.”

En zo werden woensdagochtend 17 november duizend croissants en chocoladebroodjes afgeleverd bij Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Een traktatie die door het ziekenhuis enorm op prijs werd gesteld.

Meer berichten