College ongerust over onenigheid tussen Wereldhave en Winkelhof
Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De rolbaan naar het Hemaplein in Winkelhof.</p>

De rolbaan naar het Hemaplein in Winkelhof.

(Foto: Joni Israeli)

College ongerust over onenigheid tussen Wereldhave en Winkelhof

Al enige tijd is er frictie tussen een aantal ondernemers van Winkelhof en Wereldhave, de eigenaar van het Leiderdorpse winkelcentrum. Grootste splijtpunt is de verplichte openstelling op de zondagmiddag die begin september is ingegaan.

Door: Corrie van der Laan

Lang niet alle ondernemers hebben daar zin in maar Wereldhave geeft ze geen keus. Het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders vreest dat de onenigheid een negatief effect zal hebben op het functioneren van het winkelcentrum en probeert te bemiddelen.

Eind oktober heeft het college een brief gestuurd aan het management van Wereldhave. Daarin wordt het vastgoedbedrijf gevraagd “rekening te houden met de belangen en omstandigheden van de lokale en kleine bedrijven en zelfstandigen”.

Formeel heeft het college niets te maken met het conflict, en dat beseffen B en W ook. Maar ze willen toch wijzen op het maatschappelijk belang van Winkelhof en de daar gevestigde ondernemers. “Een goede samenwerking is belangrijk voor de maatschappelijke functie van Winkelhof voor Leiderdorp, als winkelcentrum en ontmoetingsplek voor onze inwoners. Dit draagt bij aan een evenwichtig en gevarieerd winkelaanbod door grote én vooral kleine winkels en ondernemers zoals wij dat als Leiderdorp voor ogen hebben”, zo schrijft het college. “Wij vragen u dan ook te blijven werken aan een goede verstandhouding en samenwerking met de ondernemers.”

B en W willen hierover graag in gesprek met Wereldhave.


Meer berichten