Daling aantal nieuwe coronabesmettingen zet stevig door
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het aantal nieuwe coronabesmettingen per week in Leiderdorp van week 10 tot en met week 45.
Het aantal nieuwe coronabesmettingen per week in Leiderdorp van week 10 tot en met week 45. (Foto: RIVM)
corona

Daling aantal nieuwe coronabesmettingen zet stevig door

De daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp en de regio heeft zich de afgelopen week stevig doorgezet.

Van maandag 2 tot en met zondag 8 november werden 69 Leiderdorpers positief getest op het virus, zo’n 40 procent minder dan de 116 besmettingen van een week eerder. Twee Leiderdorpers met COVID-19 werden vorige week in het ziekenhuis opgenomen, de week daarvoor waren dat er drie.

Maandag 9 november meldde de GGD Hollands Midden 5 positief geteste Leiderdorpers, wat in lijn is met de dagen ervoor. Maandag werd ook het overlijden van een Leiderdorper aan de ziekte gemeld. Het brengt het totaal aantal Leiderdorpers dat sinds maart is gestorven aan het virus op negen.

De stevig dalende lijn in het aantal besmettingen was ook in de rest van de Leidse regio te zien. In Leiden ging het vorige week om 342 nieuwe gevallen (-214), Voorschoten kwam uit op 57 (- 44), Oegstgeest op 59 (-26) en Zoeterwoude op 18 (-14).

In de hele veiligheidsregio Hollands Midden daalde het aantal nieuwe besmettingen vorige week ten opzicht van een week eerder met 35 procent (van 3703 naar 2408). Het aantal ziekenhuisopnames daalde niet mee, dat bleef stabiel op 45. 18 inwoners van de regio overleden vorige week aan COVID-19. Een week eerder waren dat 24.

Meer berichten