Ericalaan op de schop
Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het werk aan de Ericalaan duurt naar verwachting tot eind maart 2021. | Foto: J.P. Kranenburg</p>

Het werk aan de Ericalaan duurt naar verwachting tot eind maart 2021. | Foto: J.P. Kranenburg

(Foto: J.P.Kranenburg)
Verkeer

Ericalaan op de schop

Deze week is het gestart met het werk voor de herinrichting van de Leiderdorpse Ericalaan. De straat wordt tussen de rotonde bij de Hoogmadeseweg en de kruising met de Willem-Alexanderlaan zo ingericht dat verkeer niet harder dan 30 km/uur rijdt. Tegelijkertijd wordt het riool onder de Ericalaan vervangen.

De herinrichting is ook nodig om het verkeer rondom het Amaliaplein in goede banen te leiden. Door de komst van de Lidl supermarkt en 21 nieuwe woningen neemt het verkeer daar toe.

Het werk is naar verwachting uiterlijk eind maart 2021 klaar. De Ericalaan wordt tijdens de werkzaamheden bijna volledig gesloten voor al het verkeer. Doorgaand verkeer tussen de Oranjewijk en de Persant Snoepweg wordt omgeleid via de Willem-Alexanderlaan, de rotonde bij het Alrijne Ziekenhuis en de Persant Snoepweg en andersom. Fietsers kunnen het beste gebruik maken van het nieuwe fietspad langs zwembad De Does tussen de Willem-Alexanderlaan en de Hoogmadeseweg en vanaf daar hun weg vervolgen. De Kerkwijk blijft tijdens de uitvoering bereikbaar via de Hoogmadeseweg, de Dr. De Bruijnestraat en de Hoofdstraat.

Meer berichten