Lichte daling aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: pixabay
corona

Lichte daling aantal nieuwe coronabesmettingen in Leiderdorp

Na vijf weken met steeds maar weer een flinke stijging in het aantal coronabesmettingen in Leiderdorp, tekent zich nu een lichte daling af. Van maandag 26 oktober tot en met zondag 1 november werden 116 Leiderdorpers positief getest op het coronavirus, blijkt uit de cijfers van de GGD Hollands Midden. Dat zijn er 24 minder dan een week eerder, toen de teller op 140 stond.

In de afgelopen week zijn drie Leiderdorpers met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, een week eerder waren dat er vijf. Eén Leiderdorper is vorige week aan de ziekte overleden. Het brengt het totaal aantal Leiderdorpers dat sinds maart is gestorven aan het virus op acht.

In de Leidse regio is ook een daling ten opzichte van een week eerder te zien in Leiden (556 in week 44, 610 in week 43) en Oegstgeest (85 in week 44, 94 in week 43). Zoeterwoude bleef stabiel op 32 nieuwe besmettingen. Alleen in Voorschoten werd een stijging geregistreerd: in de afgelopen week waren daar 101 besmettingen, een week eerder waren het er 74.

Meer berichten