Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen overhandigt een van de eerste huurders haar sleutels. Rechts wethouder Willem Joosten, midden Peter van Kooten, manager Metropool Vastgoedontwikkeling.&nbsp;</p>

Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen overhandigt een van de eerste huurders haar sleutels. Rechts wethouder Willem Joosten, midden Peter van Kooten, manager Metropool Vastgoedontwikkeling. 

(Foto: Buro JP)
woningbouw en huisvesting

Sleutels voor eerste huurders Amaliaplein

Woensdag 28 oktober ontvingen de eerste drie huurders van nieuwbouwproject Amaliaplein in Leiderdorp de sleutels van hun splinternieuwe eengezinswoningen uit handen van directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen, de eigenaar van de woningen.

In totaal bestaat het nieuwbouwproject naast de Lidl-vestiging uit twaalf eengezinswoningen en negen appartementen. Het project is een samenwerking tussen de Leiderdorpse woningcorporatie Rijnhart Wonen, Metropool Vastgoedontwikkeling en Lidl Nederland. Aannemer Van Zanten realiseerde het project met een hoogwaardige afwerking en ondanks de coronacrisis volgens planning. De toekomstbestendige, kwalitatief hoogwaardige, comfortabele, sociale huurwoningen hebben energielabel A+, zijn voorzien van zonnepanelen en vloerverwarming.


Lokaal maatwerk

Het project biedt woningen voor verschillende doelgroepen, waaronder gezinnen. Alle woningen worden op basis van lokaal maatwerk verhuurd. De voorrangscriteria voor lokaal maatwerk zijn in samenwerking met de gemeente en huurdersbelangenvereniging De Huurderij tot stand gekomen.

Het overgrote deel van de nieuwe bewoners zijn eigen huurders van Rijnhart Wonen die doorstromen. Op die manier komen er diverse al bestaande woningen vrij voor nieuwe huurders, zoals starters.


Feestelijk tintje

Vanwege het oprukkende coronavirus had de sleuteloverdracht een aangepast, maar toch feestelijk tintje. Peter van Kooten, manager Metropool Vastgoedontwikkeling, overhandigde de eerste huurder op gepaste wijze een goed gevulde boodschappentas van de Lidl-vestiging die onderdeel is van het nieuwbouwproject. Ook de andere huurders van het Amaliaplein ontvangen een boodschappenpakket van Lidl.

Deze supermarktvestiging, die eind mei dit jaar opende, is overigens genomineerd als ‘de mooiste nieuwe supermarkt van Nederland’ door platform Supermarkt en Ruimte.


Prachtig ingepast

Ook wethouder Willem Joosten (VVD) van Ruimtelijke Ontwikkeling en Wonen was bij de sleuteloverhandiging. “Wij zijn erg blij mee met deze ontwikkeling aan het Amaliaplein”, zei hij. “Het oude dorp is zo voor de toekomst verzekerd van een goede voorziening en wij kunnen de vraag naar woningen invullen. De winkel en woningen zijn prachtig ingepast in de stijl van de wijk.”

Meer berichten