Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Ter hoogte van het Limesaqiaduct staat een bord om het vaarverkeer alvast te wijzen op het aanstaande onderhoud van de Stierenbrug. | Foto: J.P. Kranenburg</p>

Ter hoogte van het Limesaqiaduct staat een bord om het vaarverkeer alvast te wijzen op het aanstaande onderhoud van de Stierenbrug. | Foto: J.P. Kranenburg

(Foto: J.P.Kranenburg)
Verkeer

Stierenburg dicht voor alle verkeer van vrijdagochtend 23 tot maandagochtend 26 oktober

Van vrijdag 23 oktober 9.00 uur tot en met maandag 26 oktober 5.00 uur is de Leiderdorpsebrug - beter bekend als Stierenbrug - op de grens van Leiden en Leiderdorp dicht voor al het wegverkeer. Ook het vaarverkeer kan er niet door. Dat in verband met voorbereidingen voor het vervangen van de technische installatie en de aandrijving van de brug. 

Dat werk gebeurt in de periode van 23 november tot en met 29 januari 2021. Gedurende deze tien weken kan wegverkeer gebruik maken van de brug, de scheepvaart moet omvaren. In weekenden van 29 januari tot en met 1 februari en van 12 tot en met 15 februari 2021 wordt de brug getest en is dan opnieuw afgesloten voor zowel weg- als vaarverkeer.

Vertraging

De Stierenbrug is in 2019 grondig gerenoveerd. In de zomer van dat jaar is het wegdek vernieuwd, zijn de stalen onderdelen geschilderd, de slagbomen vervangen en zijn camera’s geplaatst. De brug was daarvoor zes weken dicht. In november vorig jaar is de onderkant van de brug gestraald en opnieuw geverfd. Het staartje van het werk, de vervanging van de technische onderdelen en het op afstand bedienbaar maken van de brug, had in januari en februari dit jaar moeten gebeuren. Er trad echter vertraging op door onenigheid tussen de aannemer en de provincie Zuid-Holland, die het werk uitvoert in opdracht van de gemeente Leiderdorp. Vervolgens moest gewacht worden tot na het vaarseizoen voordat het werk opnieuw ingepland kon worden.

Meer berichten