Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
Maatschappelijk

Loopbaancoaches begeleiden deelnemers Talent op Maat

De veranderingen op de arbeidsmarkt vragen een andere manier van kijken naar (toekomstige) baanwisselaars en mensen die door de coronacrisis hun baan nu al zijn kwijtgeraakt. De pilot Talent op Maat van Economie071 helpt mensen te ontdekken waar hun talenten en kansen op een baan liggen. Ook Leiderdorpers kunnen hiervan profiteren.

De Leiderdorpse wethouder van economische zaken Willem Joosten: “Er liggen veel kansen voor mensen als ze de overstap kunnen maken van de ene naar een andere sector. Die kansen komen met name in beeld als we kijken naar de vaardigheden van mensen. Daarvoor is Economie071 met de pilot Talent op Maat gestart. Deze pilot koppelt de vaardigheden, interesses en talenten van mensen aan actuele banen. Twee loopbaancoaches zijn van start gegaan om deelnemers te begeleiden. Ik wil belangstellenden daarom vooral nu aanmoedigen om deel te nemen.”


Vaardigheden centraal

Door te kijken naar vaardigheden komen veel meer kansen in beeld. Denk aan een overstap van horeca of hospitality naar zorg. Ook kunnen technische vaardigheden opgedaan in werkervaring, vrijwilligerswerk of een hobby een prima basis zijn voor een baan in de techniek.

Talent op Maat kijkt dus verder dan naar diploma’s alleen. Dat opent deuren! Voor deelnemers aan Talent op Maat, maar zeker ook voor werkgevers die mensen zoeken én voor werkgevers die mensen moeten laten gaan.

Vraag en aanbod

Voor het maken van de juiste match maken deelnemers van Talent op Maat online een vaardighedenprofiel aan. Twee loopbaancoaches gaan daarna aan de slag om op basis van die profielen de koppeling te maken tussen vraag en aanbod. Voor technische banen is daarbij de vraag uit de markt leidend.

Zo’n twintig bedrijven uit de regio werken hieraan mee. Zij hebben diverse functies aangeleverd. Denk aan vacatures als (elektro-, koel-, service- en installatie-)monteurs, werkvoorbereiders, glaszetters, stoffeerders, rioolspecialisten en reparateurs. Loopbaancoach Jacobine Coster maakt op basis van de vaardigheden van deelnemers de koppeling met deze technische vacatures. Voor medewerkers vanuit de sector horeca en hospitality is het aanbod vanuit de kandidaten leidend. Loopbaancoach Gert Okkema gaat voor hen actief op zoek naar kansen. Ook daar zijn de vaardigheden opgedaan in werk, een hobby of vrijwilligerswerk leidend.

Profiel aanmaken

Benieuwd wat er op jouw pad komt als je uitgaat van je vaardigheden? Maak dan nu een profiel aan via www.talentopmaat.nu, neem deel aan de Talentenpool en word gevonden door bedrijven. De tool is gratis en wordt je aangeboden door Economie071 voor het versterken van de economie in regio Leiden.

Meer berichten