Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Links beheerder Agnes Selier van De Sterrentuin, rechts Lizzy van Veen, activeringscoach bij Incluzio. | Foto: J.P. K.</p>

Links beheerder Agnes Selier van De Sterrentuin, rechts Lizzy van Veen, activeringscoach bij Incluzio. | Foto: J.P. K.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Maatschappelijk

Incluzio bijt spits af in De Sterrentuin

Beheerder Agnes Selier en Incluzio activeringscoach Lizzy van Veen zaten maandag 19 oktober voor het eerst achter de gloednieuwe ontvangstbalie in De Sterrentuin. Hier kunnen bezoekers zich voortaan melden als ze een vraag hebben of een afspraak bij een van de sociaal-maatschappelijke of culturele organisaties die een plek krijgen in het gebouw aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp.

De Sterrentuin is de afgelopen negen maanden ingrijpend verbouwd en verfraaid. Incluzio, dat tijdens de verbouwing een balie had in het Leiderdorpse gemeentehuis, is maandag als eerste terugverhuisd. De komende maanden zal het gebouw langzaam vollopen met oude en nieuwe huurders waaronder het Centrum voor Jeugd en Gezin, het Jeugd- en Gezinsteam, de Kinderkring, het Filmhuis Leiderdorp, Theater Toverlei, de Leiderdorpse Volksuniversiteit en de BplusC bibliotheek.

Aanvankelijk was het idee dat de meeste verhuizingen eind december achter de rug zouden zijn, maar dat gaat toch wat langzamer. Een precieze planning is lastig te maken, geeft beheerder Agnes Selier aan. “Ook al vanwege corona verandert de situatie van dag tot dag.” Zo ziet het er nu naar uit dat de bibliotheek pas in het eerste kwartaal van 2021 terug komt.

Wel is bekend dat volgende week, op maandag 26 oktober, het Centrum voor Jeugd en Gezin z’n ruimte in De Sterrentuin inneemt. Begin november moet het Jeugd- en Gezinsteam volgen.

Meer berichten