Weer flinke toename aantal besmettingen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Aantal nieuwe besmetting met corona per week in Leiderdorp. Bron: GGD Hollands Midden</p>

Aantal nieuwe besmetting met corona per week in Leiderdorp. Bron: GGD Hollands Midden

corona

Weer flinke toename aantal besmettingen

In de week van maandag 12 tot en met zondag 18 oktober zijn 120 Leiderdorpers positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Hollands Midden. Dat is een flinke toename ten opzichte van een week eerder. Toen werden 88 mensen positief getest op het virus. En dat was al veel meer dan de 39 van de week daarvoor.

Het totaal aantal Leiderdorpers dat sinds het begin van de coronacrisis positief is getest, stond maandagmiddag op 358. In totaal zijn sinds half maart zeventien Leiderdorpers opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, waarvan vier in de afgelopen drie weken. Zeven Leiderdorpers zijn aan het virus overleden.

Niet alleen in Leiderdorp is het aantal besmettingen de afgelopen weken enorm snel opgelopen. Die trend geldt voor de hele regio Hollands Midden. Sinds vorige week woensdag wordt de situatie in de regio niet langer ‘ernstig’ genoemd, maar ‘zeer ernstig’.

Het aantal Covid-19 patiënten in de ziekenhuizen neemt nog steeds toe. Daarom heeft het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West besloten om de reguliere zorg in in de veiligheidsregio’s Hollands Midden en Haaglanden nog verder af te schalen, zo meldde het LUMC maandag. Zestig procent van de planbare, reguliere zorg kan straks niet meer geleverd worden.

Meer berichten