Voorlopig geen pinautomaten erbij in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Alleen in de AH supermarkten op winkelcentra Santhorst en Winkelhof is nog een pinautomaat te vinden.</p>

Alleen in de AH supermarkten op winkelcentra Santhorst en Winkelhof is nog een pinautomaat te vinden.

(Foto: J.P.Kranenburg)
Politiek

Voorlopig geen pinautomaten erbij in Leiderdorp

De krapte aan pinautomaten in Leiderdorp blijft voorlopig. D66-raadslid Prachee van Brandenburg vroeg het college van burgemeester en wethouders onlangs of er pinvoorzieningen komen in de wijk Leyhof en in het oude dorp. Het antwoord was dat hier geen plannen voor zijn.

In de afgelopen jaren zijn niet alleen alle bankkantoren in Leiderdorp gesloten, maar is ook een aantal pinautomaten verdwenen. Zoals die bij de Hoogvliet in de Leyhof en bij de voormalige bankkantoren van ING aan de Reaal (bij Winkelhof), van de ABN-AMRO aan de Statendaalder en van de Rabobank aan de Van Diepeningenlaan. Geld uit de muur halen kan nu alleen nog bij de gele Geldmaten in de Albert Heijn supermarkten op winkelcentra Santhorst en Winkelhof. Die zijn alleen bereikbaar gedurende de openingstijden van de winkels en blijken ook nog eens regelmatig leeg te zijn.

Het Leiderdorpse gemeentebestuur heeft wel overleg gehad met Geldmaat over extra pinautomaten maar dat heeft niets opgeleverd. Geldmaat hanteert als een criterium dat een pinautomaat altijd binnen een straal van 5 kilometer beschikbaar moet zijn. Dat lukt wel in Leiderdorp, zeker omdat de Geldmaten aan de Nassaulaan in Zoeterwoude-Rijndijk, aan de Kooilaan in Leiden en in het Leidse winkelcentrum De Kopermolen ook relatief in de buurt zijn.

Meer berichten