Leiderdorps Museum vier weken dicht
Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Het Leiderdorps Museum in het gebouw van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan 46.</p>

Het Leiderdorps Museum in het gebouw van basisschool De Bron aan de Vronkenlaan 46.

(Foto: PR)
Cultuur

Leiderdorps Museum vier weken dicht

Het Leiderdorps Museum is met ingang van 15 oktober voor een periode van vier weken gesloten. Dat in verband met de tweede coronagolf.

Hoewel in op 13 oktober afgekondigde overheidsmaatregelen musea als publieksruimte en zogenaamde doorstroomlocatie open kunnen blijven, verwacht het bestuur van het Leiderdorps Museum dat de huidige coronasituatie en de huidige maatregelen leiden tot een forse afname van het bezoek. Het bestuur vindt het daarom niet verantwoord en correct naar de vrijwillige gastvrouwen en - heren om gedurende de reguliere openingsuren van het museum te wachten op bezoekers die, heel begrijpelijk, niet komen.

Medio november wordt bekeken of opening op de gebruikelijke dagen - woensdagmiddag, zaterdagochtend en zondagmiddag - weer mogelijk is. Dit zal afhangen van de situatie op dat moment en de dan geldende maatregelen.

Wel blijft het mogelijk om een rondleiding voor maximaal vijf personen aan te vragen langs de beide exposities: ‘75-jaar bevrijding, 75-jaar vrijheid’ en ‘Weet waar je woont’ . Uiteraard moeten bezoekers en gidsen een mondkapje dragen. Rondleidingen kunnen worden aangevraagd bij Bob Reidsma 06 8 333 4848 of via info@leiderdorpsmuseum.nl. Deze rondleidingen zijn gratis.

Meer berichten