Terug naar De Sterrentuin
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het vernieuwde atrium van De Sterrentuin. | Foto: J.P. Kranenburg
Het vernieuwde atrium van De Sterrentuin. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)
Maatschappelijk

Terug naar De Sterrentuin

Na een verbouwing van negen maanden is De Sterrentuin zo goed als klaar. Er moeten nog wat losse eindjes afgewerkt worden, maar dan kunnen de maatschappelijke en culturele organisaties die tijdelijk elders gehuisvest waren, terugkeren naar het gebouw aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp.

Als eerste is welzijnsorganisatie Incluzio aan de beurt. Die opent maandag 19 oktober haar nieuwe balie in De Sterrentuin. Anderhalve week later, op donderdag 29 oktober, moet ook het Centrum voor Jeugd en Gezin als nieuwkomer haar deur openen in De Sterrentuin.

De bibliotheek, toneelvereniging Theater Toverlei, de Kinderkring en het Filmhuis volgen in november en december. “We doen de verhuizingen zo gespreid mogelijk, ook al in verband met corona”, vertelt beheerder Agnes Selier van De Sterrentuin. “Maar voor het eind van het jaar moet iedereen over zijn.”

Alleen voor de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU), die nu een tijdelijke plek heeft aan de Splinterlaan, staat dat nog niet helemaal vast. “We gaan terug, maar het zou kunnen dat we pas in het nieuwe jaar verhuizen. Wel willen we zo spoedig mogelijk enkele van onze bewegingscursussen onder brengen in De Sterrentuin”, zegt voorzitter Emil Broesterhuizen.

Het Milieu Educatief Centrum is tijdens de verbouwing gewoon in De Sterrentuin gebleven. Ook het kantoor van FloreoKids, op de eerste verdieping, hoefde niet tijdelijk te verkassen.

Het Leiderdorps Museum, dat voor de verbouwing ook in De Sterrentuin zat, is definitief verhuisd naar een ruimte in de Gomarusschool aan de Vronkenlaan en komt dus niet terug.

Meer berichten