Gert Hogervorst overleden
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Archieffoto Leiderdorps Weekblad

Gert Hogervorst overleden

Leiderdorper Gert Hogervorst (1934) is in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 oktober overleden. Hij was in Leiderdorp onder meer bekend als oud-raadslid voor het CDA, erevoorzitter van de Vereniging IJssport Leiderdorp en oud-voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de Dorpskerk en Scheppingskerk. Gert Hogervorst was al langere tijd ziek.

Gert Hogervorst werd in 1934 geboren in de Haagse Archipelbuurt als zoon van een kolenhandelaar. Al jong werkte hij mee in de zaak maar hij haalde in de avonduren zijn HBS-diploma waarna hij uit het familiebedrijf stapte. Hij werd in 1978 directeur van de Nederlandse vestiging van een Duits keukenbedrijf, waar hij werkte tot 1989.

Hogervorst trouwde in 1958. Het echtpaar woonde in Rijswijk waar twee dochters en een zoon werden geboren. In 1974 verhuisde het gezin naar de toenmalige nieuwbouwwijk Binnenhof in Leiderdorp. In Leiderdorp werd Gert actief voor het CDA in de lokale politiek. Tussen 1982 en 2002 was hij acht jaar commissielid en twaalf jaar raadslid. Bij zijn afscheid, na de verkiezingen van maart 2002, kreeg hij een Koninklijke onderscheiding.

Ook daarna bleef hij een betrokken CDA lid, vertelt de huidige fractievoorzitter Mirjam van der Stelt. “Hij sprak me regelmatig aan of hij belde me, hij gaf ongezouten zijn mening en hield me scherp. Hij kon smakelijk vertellen over hoe het er vroeger aan toe ging in het oude gemeentehuis en in de politieke arena toen. Ik ga hem ontzettend missen.”

Gert Hogervorst was ook actief bij de Protestantse Gemeente Leiderdorp en was van 2002 tot 2008 voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de Dorpskerk en Scheppingskerk.

In 2002 werd hij bovendien voorzitter van de Vereniging IJssport Leiderdorp. Daar was hij de drijvende kracht achter de bouw van de ijs- en skeelerbaan in het Weteringpark, die in 2008 werd gerealiseerd. Voor zijn inzet voor de sport werd hij 2011 onderscheiden met de Zilveren Promo.

Verder was Gert Hogervorst onder meer penningmeester van de Stichting Hart voor Leiderdorp, vrijwilliger bij de Schooltuinen en vrijwilliger bij de organisatie van de halfjaarlijkse boekenmarkten in de Scheppingskerk. Ook was hij enthousiast supporter van voetbalclub RCL.

Gert Hogervorst was een zeer sociaal en aimabel man die door velen gemist zal worden.

Meer berichten