Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Burgemeester Driessen feliciteert Rob Blauw nadat ze hem coronaproof het lintje heeft opgespeld.&nbsp;</p>

Burgemeester Driessen feliciteert Rob Blauw nadat ze hem coronaproof het lintje heeft opgespeld. 

(Foto: J.P.Kranenburg)
onderscheiding

Lintje voor Tamarco-voorzitter Rob Blauw

Tijdens de woensdagavondrepetitie van de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco was er een bijzondere verrassing voor voorzitter Rob Blauw: burgemeester Laila Driessen kwam langs in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat met de mededeling dat het koning Willem-Alexander had behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Rob Blauw (63) woont in Koudekerk maar omdat hij al jarenlang vrijwilligerswerk doet in Leiderdorp mocht Driessen hem het lintje opspelden in plaats van haar Alphense collega.

Al sinds 1985 is Rob Blauw vrijwilliger voor Tamarco. Hij heeft verschillende bestuursfuncties vervuld, waarvan de langste periode als voorzitter. Van 2002 tot 2009 woonde hij in verband met zijn werk in het buitenland. Na zijn terugkomst pakte hij zijn vrijwilligersactiviteiten voor Tamarco weer op. De vereniging had het toen zwaar en dreigde op te houden met bestaan. Blauw nam met een aantal anderen het initiatief om de show- en marchingband nieuw leven in te blazen. En dat is gelukt. Anno 2020 is Tamarco een groeiende, gezonde vereniging met een grote maatschappelijke en culturele functie in Leiderdorp. Er zijn meer dan veertig spelende leden die totdat corona toesloeg regelmatig showoptredens gaven in binnen- en buitenland. Met 35 jeugdige leerlingen is ook de toekomst van de vereniging gewaarborgd.

Behalve als muziekvereniging is Tamarco bekend van de klaverjasavonden en de halfjaarlijkse rommelmarkten. Blauw zet zich ook in voor de organisatie van die activiteiten. Daarnaast ligt het beheer en onderhoud van het clubgebouw op zijn bordje.

Maar Blauw heeft nog meer vrijwilligerstaken op zijn palmares staan. Van 1994 tot 1999 was hij algemeen bestuurslid voor de Stichting Internationale Rijntaptoe Evenementen Leiden. En sinds 2015 is hij voorzitter van de kleine Visvereniging De Blauwe Zeelt in Woubrugge waar hij meteen ook de functies van secretaris en penningmeester uitvoert.

Driessen prees Rob Blauw als “een vrijwilliger in hart en nieren” en haalde de woorden van een van de leden van Tamarco aan: “Ieder mens zou wel een Rob in zijn leven willen. En wij hebben hem…”


Meer berichten