Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Koning Willem-Alexander praat met voorzitter&nbsp; Koos Koster van De Derde Helft. In het midden Thomas Stolker van De Derde Helft.</p>

Koning Willem-Alexander praat met voorzitter  Koos Koster van De Derde Helft. In het midden Thomas Stolker van De Derde Helft.

(Foto: PR de Derde Helft)

Koning Willem-Alexander bezoekt De Derde Helft

Zelfs voor Koos Koster, voorzitter van Clubhuis De Derde Helft Leiderdorp, was het een grote verrassing. “We dachten allemaal dat minister Hugo de Jonge langs zou komen. Maar een kwartier van tevoren hoorden we dat koning Willem-Alexander kwam.”

De koning bezocht maandagmiddag 5 oktober een ingelaste bijeenkomst van Clubhuis de Derde Helft, die voor de gelegenheid werd gehouden in gebouw Dwars in De Bloemerd. Het bezoek was in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week, van 1 tot en met 8 oktober, wordt met allerlei activiteiten in heel Nederland eenzaamheid onder ouderen onder de aandacht gebracht. 

Gewoonlijk vindt Clubhuis De Derde Helft in Leiderdorp elke woensdagochtend plaats bij voetbalclub RCL en elke donderdagochtend bij hockeyclub Alecto. De speciale bijeenkomst van maandag zou eigenlijk in de kantine van RCL zijn maar aangezien alle sportkantines nu vanwege de aangescherpte coronaregels gesloten zijn, werd uitgeweken naar Dwars.

Deze middag stond bij De Derde Helft het nieuwe project Tijd voor Krijt van de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) centraal. Hierbij wordt biljarten ingezet om mensen vanaf 55 jaar op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. “De biljartbond is vanaf het begin betrokken geweest bij De Derde Helft”, vertelt Koster. “In de kantine van RCL staat ook een biljarttafel die door de KNBB ter beschikking is gesteld.”

Een handvol Leiderdorpers die regelmatig een biljartje leggen bij De Derde Helft behoorde tot het selecte gezelschap dat maandag was uitgenodigd. De koning ging in gesprek met hen over hun deelname aan Tijd voor Krijt, het taboe op eenzaamheid en hun omgang met en tegengaan van sociaal isolement. Ook sprak hij met vertegenwoordigers van de KNBB, VWS, het Nationaal Ouderenfonds en De Derde Helft over verschillende initiatieven en samenwerkingsverbanden die op touw zijn gezet om eenzaamheid onder ouderen op te sporen en tegen te gaan. Koster was blij met de belangstelling van de koning. “Hij stelt de goede vragen, is echt goed voorbereid. Ik heb hem kunnen uitleggen wat we hier doen met Clubhuis De Derde Helft.”

Meer berichten