Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Sinterklaas maakte altijd na zijn aankomst in Leiderdorp een rondrit waarbij hij honderden kinderen persoonlijk de hand schudde. Dit jaar maakt het coronavirus dat onmogelijk. Op de foto is de goedheiligman op winkelcentrum Santhorst.&nbsp;</p>

Sinterklaas maakte altijd na zijn aankomst in Leiderdorp een rondrit waarbij hij honderden kinderen persoonlijk de hand schudde. Dit jaar maakt het coronavirus dat onmogelijk. Op de foto is de goedheiligman op winkelcentrum Santhorst. 

(Foto: Corrie van der Laan)
Afgelast

Toch geen Sinterklaasoptocht in Leiderdorp

De Sinterklaasoptocht in Leiderdorp gaat definitief niet door. De Stichting Sint Nicolaas Intocht Leiderdorp was van plan een corona-proof versie van de aankomst van de goedheiligman te organiseren met een optocht door alle wijken, maar is tot de conclusie gekomen dat dit toch niet verantwoord is.

Half augustus maakten de organisatoren bekend dat ze in plaats van de gebruikelijk Sinterklaasintocht dit jaar op 21 november een optocht zouden organiseren, die zoveel mogelijk wijken in Leiderdorp zou aandoen. Maar nu hebben ze daar een streep door gezet. “Dit omdat het erop lijkt dat een tekort aan mankracht en de aangescherpte corona-maatregelen het ons erg lastig gaan maken om alles in goede banen te kunnen leiden”, zo lieten ze maandagochtend weten. ”En omdat er in de omgeving van Leiderdorp waarschijnlijk ook geen intochten georganiseerd worden, zou de toeloop van publiek naar Leiderdorp mogelijk groter zijn geworden.”

Ook al doordat het onmogelijk is een goede inschatting te maken van de te verwachten drukte, wordt het heel lastig om met een kleine groep vrijwilligers de optocht door het dorp te begeleiden en ervoor te zorgen dat zowel door deelnemers als toeschouwers de anderhalve meter afstand in acht genomen wordt, zo stelt de stichting. “We willen als organisatie niet het stempel opgedrukt krijgen, dat we zo nodig een optocht ‘moeten en willen’ wanneer er zich tijdens de optocht onverhoopt toch incidenten zouden voordoen.”

Wel werkt de stichting momenteel aan een idee voor een online versie van de Sinterklaasintocht.

Meer berichten