Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Typhoon (ook op inzet) treedt op voor veertig medewerkers van de Leo Kanner Onderwijsgroep.&nbsp;</p>

Typhoon (ook op inzet) treedt op voor veertig medewerkers van de Leo Kanner Onderwijsgroep. 

(Foto's: Johan Kranenburg)
onderwijs

Miniconcert Typhoon op Leiderdorps schoolplein

Zanger/rapper Typhoon gaf vrijdag 2 oktober aan het begin van de middag bij het PC Hooft College in Leiderdorp een bijzonder optreden voor de medewerkers van de Leo Kanner Onderwijsgroep. Hij was te gast bij de studie- en ontmoetingsdag voor alle medewerkers van de organisatie. Typhoon hield een ‘inspirational speech’ over het thema ‘omgaan met verschillen’ en sloot af met een mini-concert.

Met de komst van Typhoon wilde de Leo Kanner Onderwijsgroep de medewerkers extra in het zonnetje zetten. Vanwege de coronamaatregelen moest het optreden wel in aangepaste vorm plaatsvinden. Op het schoolplein PC Hooft College aan de Touwbaan konden veertig medewerkers, op gepaste afstand van elkaar, het optreden live bijwonen. Alle andere medewerkers volgen Typhoon via een live-stream op schermen in de diverse schoollocaties in de regio of elders. Ook de andere studie- en ontmoetingsactiviteiten vonden verspreid over alle locaties plaats.

“Alle beperkingen in verband met het Covid-19-virus maken het voor onze medewerkers in het speciaal onderwijs tot een bijzonder zwaar jaar, zegt bestuursvoorzitter Rien Timmer. “Dat was voor ons reden om onze tweejaarlijkse stichtingsdag niet af te gelasten maar juist te proberen er een extra positieve invulling aan te geven.” Met Typhoon’s positieve boodschap is dat zeker gelukt. “In onze scholen zetten we ons in om iedere leerling met z’n eigen talenten tot zijn recht te laten komen. Typhoon weet als geen ander over te brengen hoe waardevol het eigenlijk is dat iedereen op zijn eigen manier anders is!”

De Leo Kanner Onderwijsgroep verzorgt met zo’n 300 medewerkers, op en vanuit zes locaties in Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp en Zoetermeer, onderwijs aan bijna 1100 leerlingen. De scholen bieden speciaal en voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen van 4 tot ruim 18 jaar en van VMBO b/k tot VWO.

Meer berichten