Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Schrijfster Martine Letterie (achteraan) met groep 6a en 6b van Daltonschool De Leeuwerik.</p>

Schrijfster Martine Letterie (achteraan) met groep 6a en 6b van Daltonschool De Leeuwerik.

(Foto: J.P.Kranenburg)
onderwijs

Een echte schrijfster in de klas

Op de eerste dag van de Kinderboekenweek 2020, woensdag 30 september, kregen groep 6a en 6b van de Leiderdorpse Daltonschool De Leeuwerik bijzonder bezoek. Schrijfster Marine Letterie kwam een uurtje in beide klassen vertellen over haar boeken.

Martine Letterie (61) heeft 120 boeken op haar naam staan. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, wat perfect past in het thema ‘En Toen?’ van de Kinderboekenweek 2020. Aan de hand van dat thema wordt speciaal aandacht gevraagd voor kinderboeken die de lezers mee terug nemen in de tijd.

Letterie had natuurlijk haar nieuwste boek ‘Verboden te vliegen’ meegenomen, dat gaat over een meisje dat opgroeit in de Tweede Wereldoorlog. Met dit boek won ze vorige maand de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek.

De kinderen van groep 6 luisterden ademloos naar Letterie en hadden daarna 1001 vragen. Waaronder natuurlijk de vraag hoe zij erbij gekomen was om schrijfster te worden. Als antwoord daarop liet Letterie een boekje zien dat ze geschreven heeft toen ze zelf in groep 6 zat. Oftewel: het zat er altijd al in.

De Kinderboekenweek 2020 duurt nog tot 11 oktober.

Meer berichten