Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Pexels
Afgelast

Langste Tafel gaat niet door

De jaarlijkse lunch aan de Langste Tafel van Leiderdorp, die stond gepland voor zondag 4 oktober, is afgelast. “Gezien de zorgelijke ontwikkelingen rond het coronavirus vinden we het niet verantwoord om deze activiteit nu door te laten gaan”, meldde Annemiek de Groot van Things2Do, een van de organisatoren, dinsdagochtend.

De Langste Tafel wordt ieder jaar in de Week tegen Eenzaamheid georganiseerd op het Hemaplein in Winkelhof. Leiderdorpers kunnen dan aanschuiven voor een gratis lunch en een gezellig praatje. Winkelhof, Gading (Gemiva-svg), Incluzio en Things2Do wilden ook dit jaar Leiderdorpers de kans geven om elkaar op deze laagdrempelige manier te ontmoeten. Natuurlijk met inachtneming van de coronamaatregelen; dit keer zou geluncht worden aan ruime tafels voor maximaal 4 personen waar ieder zijn eigen voorverpakte lunch zou krijgen.

Maar de situatie rond corona verslechterde de afgelopen weken razendsnel, ook in Leiderdorp (zie ook P3). Zeker na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandagavond, was er geen andere mogelijk dan afgelasten.

Het betekent overigens alleen uitstel, geen afstel, zegt De Groot. “Als de situatie het weer toelaat, willen we de Langste Tafel alsnog organiseren. En we hopen dat dat moment eerder komt dat in de Week tegen Eenzaamheid van 2021.”

Meer berichten