Logo leiderdorpsweekblad.nl
Iedereen zal dit jaar zelf thuis zijn hutspotmaaltijd moeten maken. | Foto: PR
Iedereen zal dit jaar zelf thuis zijn hutspotmaaltijd moeten maken. | Foto: PR (Foto: )
Evenement

Viering Leidens Ontzet nu helemaal digitaal

Het was de bedoeling om een aantal programmaonderdelen van de 3 oktober viering in sterk aangepaste vorm toch live door te laten gaan. Door de sterke toename van het aantal coronabesmettingen in Leiden en de regio, heeft de 3 October Vereeniging daar een streep door moeten zetten. Het hele viering en herdenking van Leidens Ontzet 2020 gaat nu digitaal en is te volgen op de ‘3 October Ontzettend Livestream’.

Dat de kermis en de optocht niet door zouden gaan, was al veel eerder duidelijk. Maar nu zijn ook de hutspotmaaltijd, het kinderplein en de uitgifte van haring en wittebrood afgelast. Wel gaat de 3 October Vereeniging de bewoners van enkele zorginstellingen verrassen met haring en het Geusje.

Zonder publiek

Andere programmaonderdelen vinden wel plaats, maar zonder publiek. Deze zijn via livestream te volgen. Zo zingt burgemeester van der Werf, de man achter het minikoraal, op vrijdag 2 oktober zijn liedjes voor de camera en kunnen schoolkinderen in de klas op school en mensen thuis meezingen. De digitale taptoe wordt uitgezonden op 2 oktober vanaf half 8 ‘s avonds, het moment dat de traditionele taptoe gewoonlijk start.

Ook de reveille en de koraalzang, onder leiding van dirigent Wim de Ru, op zaterdag 3 oktober worden live uitgezonden. Hetzelfde geldt voor de herdenkingsdienst in de Pieterskerk en de historische lezing.

Op de website 3october.nl is het hele programma te vinden. 3 October Ontzettend Livestream is te volgen via de website, YouTube en via de 3 oktober-app.


Meer berichten