Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Afgelopen week zijn bijna 9000 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden.</p>

Afgelopen week zijn bijna 9000 coronatesten afgenomen in de teststraten van Hollands Midden.

(Foto: pixabay)
corona

Aantal coronabesmettingen in Leiderdorp schiet omhoog

Het aantal besmettingen met corona in Leiderdorp stijgt razendsnel, zo blijkt uit de cijfers van de GGD Hollands Midden. De afgelopen zeven dagen, van maandag 21 tot en met zondag 27 september, werden 25 nieuwe patiënten geregistreerd. Dat is drieëneenhalf maal zoveel als in de week van maandag 14 tot en met zondag 20 september, toen de teller op 7 Leiderdorpse besmettingen stond.

Lange tijd schommelde het aantal positief geteste Leiderdorpers tussen de 0 en de 5 per week. Alleen de tweede week van april (8) en vorige week (7) kwamen daar bovenuit. Vorige week maandag meldde burgemeester Laila Driessen nog dat de situatie weliswaar zorgelijk was, maar dat Leiderdorp het vergeleken met de rest van de regio best goed deed. Voorschoten registreerde toen 12 besmettingen, Oegstgeest 18. Maar die situatie is gekanteld. De afgelopen week telde Leiderdorp meer besmettingen dan de twee vergelijkbare regiogemeenten, die allebei uitkwamen op 23 positief geteste inwoners.

Het goede nieuws is dat de stijgende besmettingscijfers onder Leiderdorpers vooralsnog niet hebben geleid tot nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen. Sinds het begin van de coronacrisis zijn 14 Leiderdorpers in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en zes dorpsgenoten zijn aan het virus overleden.

Meer berichten