Vernieuwde speeltuin De Triangel officieel geopend
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Rik van Woudenberg kijkt toe hoe kinderen uit de buurt hun speeltuin openen.
Wethouder Rik van Woudenberg kijkt toe hoe kinderen uit de buurt hun speeltuin openen. (Foto: J.P.Kranenburg)
Wijknieuws

Vernieuwde speeltuin De Triangel officieel geopend

Sinds begin deze maand kunnen kinderen weer heerlijk spelen in het speeltuintje aan de Bernard Haitinkstraat in Leiderdorp.

Door: Corrie van der Laan

De verwaarloosde speeltoestellen in het perkje tussen de huizen aan de Bernard Haitinkstraat, de Muzenlaan, de Eduard van Beinumsingel en de Hans Vonkstraat zijn verwijderd, de bodem is voorzien van speeltuintegels en er zijn gloednieuwe schommels en een klim- en glijtoestel geplaatst. Speeltuin De Triangel werd vorige week woensdagmiddag in bijzijn van wethouder Rik van Woudenberg (Wijkgericht werken) geopend door enkele buurtkinderen.

Adoptie

Het speelplaatsje stond op de nominatie om omgevormd te worden tot 'informele speelplek', wat betekent dat er alleen 'speelprikkels' als boomstammen of staptegels zouden komen maar geen speeltoestellen. Zover wilde een aantal omwonenden van het kinderrijke buurtje het niet laten komen. Ze richtten de ‘Stichting Speeltuin de Triangel Leiderdorp’ op, een voorwaarde om het speelplaatsje te kunnen adopteren. Na het tekenen van de adoptiepapieren, zo’n anderhalf jaar geleden, heeft het bestuur zich enorm ingespannen om de fondsen te werven die nodig waren om het speeltuintje een tweede leven te kunnen geven.

Meepraten

Alle omwonenden mochten meepraten over de inrichting, vertelt voorzitter Jennifer Schouten-Mens van De Triangel. “We hebben ook de kinderen laten tekenen hoe zij de nieuwe speeltuin voor zich zagen. Uit alle inbreng werd duidelijk dat ze in ieder geval schommels wilden, en daarnaast iets om te klimmen en een glijbaan.”

Niet alle wensen konden vervuld worden. Zo vroegen veel kinderen om een ‘vogelnestschommel’ maar die trekt makkelijk hangjongeren aan, weet het bestuur. “Daarom hebben we in plaats daarvan gekozen voor een duoschommel, die een grote hit blijkt te zijn.”

Tegel en vogelhuisje

De gemeente Leiderdorp is blij met het initiatief en de inzet van de bewoners. Wethouder Van Woudenberg (D66) kwam dan ook niet met lege handen. Hij overhandigde het bestuur een ‘Rookvrije Generatie’-stoeptegel waarmee de stichting kan laten zien dat in de speeltuin niet gerookt mag worden. Ook had hij een koolmeeskastje bij zich, die een plek krijgt op een grote boom aan de rand van de speeltuin.

De speeltuin is overigens nog niet helemaal af. De stichting is nog van plan een grote picknicktafel te plaatsen in een zonnig hoekje.

Meer berichten