Mitchell de Boer, Debby Halvemaan en Nick van der Zee tijdens de wedstrijd tegen OVVO vorig seizoen. Archieffoto: Frans van Herwijnen

Velocitas pakt eerste punt en klimt plekje op ranglijst

Algemeen

Trainer Rob Berreboom van Velocitas 1 wist vooraf dat hij met zijn team een pittige uitwedstrijd voor de boeg had tegen OVVO. Vorig jaar was de ploeg uit Maarssen in Leiderdorp nog de betere: de wedstrijd eindigde toen in 18 -25 voor de gasten. Dit keer ging het een stuk beter.

Velocitas startte zaterdag in Maarssen scherp. Sanne Glasbeek zorgde met een afstandsschot voor de 0-1. Een doorloopbal van Mitchell de Boer en een vrije bal van Nick van der Zee zetten de thuisspelende ploeg op een 0–3 achterstand. OVVO herpakte zich en vond in de loop van de eerste helft weer aansluiting met Velocitas. Kort voor het rustsignaal pakte OVVO zelfs heel even de voorsprong maar Nick was vlak daarna trefzeker met zijn tweede vrije bal en bracht de stand weer gelijk. De theepauze ging in met een stand van 8 – 8.

Ook na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Even pakte OVVO het initiatief en bracht het verschil naar twee punten. Ivar van Driel hield Velocitas in de race en trok de stand met twee mooie afstandsschoten weer gelijk. Het stond 13 – 13 toen de wedstrijd aan de slotfase begon. De 15 – 15 van Mitchell leek genoeg voor een gelijkspel maar een bekeken doorloopbal zette OVVO vlak voor tijd op winst. Het was echter Nick die net zoals in de eerste helft het laatste woord had. De sterk spelende aanvaller dwong met een geplaatst schot in de slotseconden een zwaar bevochten én verdiend gelijkspel af.

De prima wedstrijd leverde Velocitas, na de verloren wedstrijd tegen Pernix vorige week, het eerste punt én direct een stijging in het klassement op: KVA verloor tegen Nieuwerkerk en staat nu onder Velocitas.

Volgende week gaat het eerste van Velocitas op bezoek bij KVA. Bij een goed resultaat in Amstelveen slaan de Leiderdorpers direct een gat met de laatste plaats.