Logo leiderdorpsweekblad.nl
Feijs van Dam overhandigt de toernooiopbrengst aan een vertegenwoordiger van KiKa.
Feijs van Dam overhandigt de toernooiopbrengst aan een vertegenwoordiger van KiKa. (Foto: J.P.Kranenburg)

Walking football toernooi bij RCL levert 4.000 euro op voor KiKa

De gemiddelde leeftijd op het veld lag ruim boven de 60 jaar. Vrijdag 11 september streden zestien teams uit het hele land om de prijzen tijdens het Feijs van Dam walking football toernooi bij RCL. Het toernooi was georganiseerd door de OldStars van de Leiderdorpse voetbalclub ten bate van de Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Naamgever Feijs van Dam kon aan het eind van de middag een cheque van 4000 euro overhandigen aan een vertegenwoordiger van KiKa.

De OldStars namen het initiatief voor de organisatie van het toernooi nadat Feijs, die in de jeugdselectie van de club speelt, in september vorig jaar gediagnosticeerd werd met leverkanker. Het toernooi zou eigenlijk op 8 mei gespeeld worden, maar werd in verband met corona vier maanden uitgesteld.

Feijs verrichtte vrijdag iets na 11 uur zelf de opening. Samen met ex-international Wim Rijsbergen dirigeerde hij de teams naar de verschillende velden voor hun eerste wedstrijd en gaf hij het startsein voor de aftrap. De 16-jarige Leiderorper had voor de gelegenheid vrij gekregen van school. Na een intensief traject van chemokuren en bestralingen gaat het nu weer goed met hem, vertelde hij. “Ik ben er nog niet helemaal maar voetbal weer viermaal per week en werk er nu aan om weer 100 procent de oude te worden.”

Hij is blij met de actie van de Leiderdorpse OldStars. “Dankzij mijn behandeling heb ik in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht ben ik nu weer op de been. KiKa is hoofdsponsor van dat ziekenhuis dus ik vind het fijn iets terug te kunnen doen.” Vooraf had hij geen idee hoeveel het naar hem genoemde toernooi op zou leveren. “Alle beetje helpen”, vond hij. 

Het werd meer dan een beetje: inschrijfgeld van de teams, verkoop van loten voor het Rad van Fortuin en donaties leverden het mooie bedrag van 4000 euro op.

Meer berichten