Geslaagde digitale versie Vriendenquizzz
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het team van de Vrienden van het Oude Dorp volgt geconcentreerd de vragen die binnenkomen op hun telefoons. | Foto: J.P. Kranenburg
Het team van de Vrienden van het Oude Dorp volgt geconcentreerd de vragen die binnenkomen op hun telefoons. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)

Geslaagde digitale versie Vriendenquizzz

Eind april besloten de Vrienden van het Oude Dorp met pijn in het hart om de Vriendenfeesten 2020, die gepland stonden voor het weekend van 4, 5 en 6 september, af te blazen. Corona liet zo'n evenement niet toe. Dus geen feesttent met live muziek, geen ‘Terug naar de Koets-o-theek disco, geen klootschietfestijn en geen afsluitend feestje met UnityNL on tour. Ging er dan helemaal niets door? Jawel, vrijdagavond organiseerde de Vrienden een digitale versie van de Vriendenquizz, de razend populaire pubquiz waarmee het feestweekend de afgelopen jaren steevast startte.

Negentien teams hadden zich ingeschreven. Vijf daarvan vonden vrijdagavond 4 maart een plekje in café-restaurant De Hollandsche Tuyn, de anderen waren verspreid in Leiderdorp en Zoeterwoude-Rijndijk. Maar liefst 75 vragen kregen ze voor de kiezen, verdeeld over zeven rondes. Daarbij waren een ronde met filmfragmenten, een ronde met logo’s, diverse algemene vragenrondes en een ronde met specifiek Leiderdorpse vragen. De uiteindelijke winnaar was het team De Buurtvrouwen uit de Meidoornstraat/Berkendade.

De deelnemers én de Vrienden van het Oude Dorp waren tevreden over dit digitale alternatief. Zo tevreden, dat de organisatoren overwegen de Vriendenquizzz-on-line over enkele maanden te herhalen.


Meer berichten