Logo leiderdorpsweekblad.nl
De opruimploeg van GroenLinks met geheel links raadslid Jeannette Hofman-Züter
De opruimploeg van GroenLinks met geheel links raadslid Jeannette Hofman-Züter (Foto: PR)

GroenLinks concludeert na wijkactie: zebrapad Vossiuslaan geen overbodige luxe

De meningen over het verdwenen zebrapad op de Vossiuslaan zijn verdeeld. Tijdens de wijkactie van GroenLinks zei de ene Leiderdorper zaterdag 5 september dat het gemis meevalt, maar klaagt een andere steen en been over de verkeersveiligheid. “Genoeg munitie voor raadsvragen”, zo vat gemeenteraadslid Jeannette Hofman-Züter de gepeilde meningen samen.

Zeker op een zaterdag in september loopt, fietst en rijdt het af en aan rond de brug die de Hans Vonkstraat verbindt met de Vossiuslaan. Hofman-Züter en haar partijgenoten stelden voorbijgangers steeds dezelfde vraag: “mist u het zebrapad?”. De antwoorden variëerden van “Welk zebrapad?” tot ‘”Als je nu een petitie voor een zebrapad opstelt, teken ik meteen”.

GroenLinks is blij met de spontane reacties. Daarmee kan de fractie aankomen in de gemeenteraad. “Wij verwoorden dan de zorgen van veel Leiderdorpers”’, stelt Hofman-Züter. “Zij vinden de situatie onoverzichtelijk door het hoog opgroeiende groen hier. Er ontstaat als het ware een dode hoek. Daarnaast merken heel wat mensen op dat auto’s veel harder rijden dan de maximaal toegestane 30 kilometer per uur op dit deel van de Vossiuslaan. Dat maakt de situatie levensgevaarlijk, met name voor kwetsbare verkeersdeelnemers als kinderen, ouderen en ook gehandicapten die willen oversteken. De aanleg van een zebrapad kan deze plaats veiliger maken.”

Zwerfafval

Gesterkt door de geluiden uit de wijk maakte GroenLinks van de nood een deugd. Gewapend met grijpers en vuilniszak ontdoen partijleden de struiken en stoepen van zwerfafval. De buurt moet niet alleen veiliger worden, maar ook schoner.

Wie een woonwijk wil voordragen voor een volgende wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (e-mail tim.ank.bdk@ziggo.nl of telefoon 06-38030152).

Meer berichten