Lorien de Roode volgt Didos van Dam op als voorzitter LOV
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Didos van Dam overhandigt de voorzittershamer op veilige afstand aan Lorien de Roode.
Didos van Dam overhandigt de voorzittershamer op veilige afstand aan Lorien de Roode. (Foto: Corrie van der Laan)
Ondernemers

Lorien de Roode volgt Didos van Dam op als voorzitter LOV

De Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) heeft een nieuwe voorzitter. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdagavond 3 september gaf Didos van Dam de voorzittershamer door aan Lorien de Roode.

Door:  Corrie van der Laan

Eerste vrouw

Lorien de Roode is de eerste vrouwelijke voorzitter van de LOV. Eigenlijk zou zij op 25 maart al benoemd worden maar de toen geplande jaarvergadering ging niet door in verband met het coronavirus. De Roode, in het dagelijks leven mede-eigenaar van advocatenkantoor Wetting en De Roode, draait al ruim een jaar mee in het bestuur en is in die periode steeds meer over gaan nemen van Van Dam.

Verjonging

Didos van Dam heeft zeveneneenhalf jaar aan het roer gestaan van de ondernemersvereniging. Hij memoreerde donderdag dat de LOV een ‘club van grijze mannen’ was toen hij kwam. In zijn tijd is dat beeld gekanteld; er heeft een duidelijke verjonging plaatsgevonden en het aantal vrouwelijk leden is flink gegroeid. Een lijn die De Roode zeker hoopt voor te zetten.

Van Dam keek met plezier terug op de afgelopen jaren. Hoogtepunten voor hem waren de vele sociale en netwerkactiviteiten van de vereniging maar ook al het werk achter de schermen, zoals de inbreng in Economie071 en de goede samenwerking met het gemeentebestuur.

Erelid

Er waren lovende woorden voor de vertrekkende voorzitter van wethouder Willem Joosten van economische zaken en van LOV vicevoorzitter Herbert Zilverentant. De laatste mocht Van Dam vertellen dat hij is benoemd tot erelid van de LOV. En er was nog een verrassing. Van Dam zou eigenlijk in juni met zijn gezin de Giro di KiKa fietsen, een prestatietocht door de Italiaanse Dolomieten ten bate van KiKa (KinderenKankervrij). Dat ging vanwege corona niet door, maar de LOV schonk hem toch een sponsorcheque ter waarde van 250 euro.

Meer berichten