Logo leiderdorpsweekblad.nl
Eind november vorig jaar werden er in totaal 12 cheques uitgereikt in het clubhuis van RCL. Met een totaalbedrag van bijna € 25.000,-. Aan het einde van de avond werden alle blije winnaars met cheques en bloemen op de foto gezet.
Eind november vorig jaar werden er in totaal 12 cheques uitgereikt in het clubhuis van RCL. Met een totaalbedrag van bijna € 25.000,-. Aan het einde van de avond werden alle blije winnaars met cheques en bloemen op de foto gezet. (Foto: Mike van Bemmelen)
Maatschappelijk

Steuntje in de rug voor clubs en verenigingen

Ook in Leiderdorp hebben clubs en verenigingen het moeilijk door de coronacrisis. Doordat leden niet of beperkt bijeen mogen komen, staat hun toekomstbestendigheid onder druk. Op 31 augustus startte Rabo ClubSupport, tot vorig jaar bekend als het Wensenfonds. Clubs en verenigingen worden opgeroepen om campagne te voeren om stemmen te winnen voor bestedingsdoelen die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Leiden-Katwijk stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te verwezenlijken. Met de huidige crisis is deze steun belangrijker dan ooit.

Goed voor club én buurt

“Nederland is kampioen verenigen. En dat is ons tijdens de coronacrisis juist onmogelijk gemaakt,’ vertelt Erik Versnel, directievoorzitter van Rabobank Leiden-Katwijk. “Door de maandenlange stop hebben clubs niet alleen grote financiële zorgen, we horen ook geluiden over de sociaal-maatschappelijke gevolgen. De kantine of het clubhuis is voor veel mensen hun tweede thuis: dé plek waar leden samenkomen, waar talenten worden ontplooid en waar verbinding ontstaat in de buurt. Daarmee is tijdens de afgelopen maanden de belangrijke sociale functie die clubs hebben weggevallen. Op alle fronten kunnen clubs en verenigingen dus een steuntje in de rug gebruiken. Meedoen aan Rabo ClubSupport is dus goed voor jouw club én geweldig voor de buurt.”


Campagne voeren

Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van Rabobank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2020. Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 30 september aanmelden. Via de Rabo Bankieren app beslissen Rabobank-leden mee over welke initiatieven uit het club- en verenigingsleven de steun van de bank verdienen. Clubs en verenigingen uit Leiderdorp die deelnemen, voeren campagne voor een eigen bestedingsdoel en roepen Rabobank-leden op om via de app op hun initiatief te stemmen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen of workshops over ledenwerving en digitalisering. Zo zet de Rabobank zijn netwerk in om clubs van elkaar te laten leren. Hiermee wil de Rabobank iedereen een stem geven in het mooier en beter maken van zijn of haar club en de buurt.

De stemperiode voor Rabobank-leden start op 5 oktober en in november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.

Kijk op www.rabo-clubsupport.nl voor meer informatie.

Meer berichten