Logo leiderdorpsweekblad.nl
Giselle Joosten (in paars sweatshirt) laat de bezoekers hun spieren losmaken. | Archieffoto: J.P.Kranenburg
Giselle Joosten (in paars sweatshirt) laat de bezoekers hun spieren losmaken. | Archieffoto: J.P.Kranenburg

Herstart Clubhuis de Derde Helft

Op 2 en 3 september gaat Clubhuis de Derde Helft weer van start. Op woensdag is dit van 9.00 tot 12.00 uur bij voetbalclub RCL en op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij hockeyvereniging Alecto.

Maandenlang waren de deuren van beide verenigingen gesloten vanwege het coronavirus. Nu de maatregelen weer versoepeld zijn, wil de commissie van Clubhuis de Derde Helft, uiteraard met inachtneming van de geldende maatregelen, graag weer bezoekers van het Clubhuis ontvangen. Met activiteiten als walking hockey en -voetbal, wandelfit, biljarten, sjoelen en tafeltennissen is er een divers aanbod waar bezoekers kosteloos aan mee kunnen doen.

Iedereen in de leeftijd van 55-plus is van harte welkom om één of beide ochtenden langs te komen voor een bakje koffie, een gezellig kletspraatje en/ of deelname aan één van de activiteiten.

Het programma zoals het was wordt zoveel als mogelijk gehandhaafd met daarbij als toevoeging de lessen ‘More than Dance’ van Giselle Joosten. Zij zorgt voor swingende lessen in de buitenlucht op de eerste drie woensdagen van september om 11.00 uur.

Daarnaast keert ook Wandelfit (start om 9.30 uur vanaf RCL op woensdag) terug waar iedereen onder leiding van wandelcoach Ron in zijn/ haar eigen tempo mee kan wandelen.

Op donderdag bij Alecto geeft fysiotherapeut Maarten de Fockert van 10.30 tot 11.00 uur een ‘Fit in je lijf’-les met diverse balans- en stabiliteitsoefeningen voor het hele lichaam. Aansluitend vindt van 11.00 tot 1200 uur een training walking hockey plaats. Daarnaast kan er de gehele ochtend worden getafeltennist en gebiljart.

Balkon Bewegen

Tijdens de lockdown heeft de commissie van Clubhuis de Derde Helft overigens niet stil gezeten. Nu de mensen niet naar het Clubhuis konden komen, is het Clubhuis in samenwerking met drie fysiotherapiepraktijken (de Ommedijk, Goudeket en Lagas), Sportfondsen Leiderdorp en Incluzio Leiderdorp gestart met Balkon Bewegen. Op acht locaties in het dorp werd er door veel enthousiaste bewoners mee gedaan aan de beweegsessies vanaf het balkon.

Het Balkon Bewegen was zo'n succes dat het ook na afloop van de lockdown gewoon is doorgegaan.

Meer berichten