Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op de foto de Jaarmarkt in 2018. In verband met corona komen er dit minder kramen, er worden looprichtingen aangebracht, de anderhalve meter wordt gehandhaafd, het aantal bezoekers wordt gemaximeerd en er is geen muziekplein.
Op de foto de Jaarmarkt in 2018. In verband met corona komen er dit minder kramen, er worden looprichtingen aangebracht, de anderhalve meter wordt gehandhaafd, het aantal bezoekers wordt gemaximeerd en er is geen muziekplein. (Foto: Corrie van der Laan)
Erop uit

Jaarmarkt Leiderdorp gaat door in afgeslankte vorm

Jaarmarkt Leiderdorp gaat dit jaar door in afgeslankte vorm, dit vanwege corona. Volgende week zaterdag, 5 september, vindt tussen 10.00 en 17.00 uur de markt plaats op de Laan van Berendrecht.

Waar er vorig jaar nog bijna honderd kramen stonden, worden er nu vijftig kramen geplaatst. Wel is er zorgvuldig gekeken naar het aanbod, zodat de bezoekers nog steeds met mooie aanbiedingen naar huis kunnen gaan. Er zijn kraampjes met onder andere kinderkleding, accessoires, (zoete) lekkernijen en speelgoed. Ook is een aantal kramen gereserveerd voor lokale verenigingen die zich hier presenteren.

Net als bij de voorgaande edities kent de jaarmarkt een aantal pleinen. Zo is het FloreoKids kinderplein weer aanwezig, waar kinderen gratis kunnen knutselen en spelen. Bij het ActiVite gezondheidsplein kan de bezoeker terecht voor een gratis gezondheidscheck en informatie. Nieuw dit jaar is het uitgebreide terras van Danice, waar men een kopje koffie of thee kan drinken en natuurlijk een ijsje kan halen

Door corona kent de jaarmarkt veel beperkende maatregelen. Zoals eerder beschreven zijn er minder kramen aanwezig. Verder wordt er een looprichting gecreëerd en zullen medewerkers de bezoekers aanspreken op de 1,5 meter afstand. Bij de ingangen kunnen bezoekers hun handen desinfecteren en wordt het bezoekersaantal bijgehouden.

Deze editie beperkt zich tot een markt op de Laan van Berendrecht, er is dus dit jaar geen muziekplein bij Winkelhof. Wel is het terras van Grand Café Hofplein open en zullen daar kleinschalige optredens zijn. Verder is de zaterdagmarkt aanwezig en kunnen bezoekers voor speciale jaarmarkt aanbiedingen terecht in Winkelhof. Meer informatie over Jaarmarkt Leiderdorp is te vinden op www.jaarmarktleiderdorp.nl.

Volgende week leest u in deze krant een interview met de organisatoren Rudo Slappendel en Joyce van Meurs waarin zij dieper ingaan op de maatregelen

Meer berichten