Logo leiderdorpsweekblad.nl
Energieambassadeurs Koos Koster en Lodewijk van Aersnbergen vestigen nog eens de aandacht op de teGOEDbon. Achter de bon staat duurzaamheidsambtenaar Tamara Stroo Cloeck.
Energieambassadeurs Koos Koster en Lodewijk van Aersnbergen vestigen nog eens de aandacht op de teGOEDbon. Achter de bon staat duurzaamheidsambtenaar Tamara Stroo Cloeck. (Foto: J.P.Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

Duurzaamheidstips bij de koffie

Welke simpele maatregelen kan je nemen om je huis te verduurzamen? En wat doen buurtgenoten om hun huis energiezuiniger te maken? Bewoners van de Leyhof en de Buitenhof konden daar donderdag in de namiddag en avond op een relaxte manier informatie over krijgen: lekker buiten in het zonnetje met een gratis kop koffie of thee, geserveerd door de milieuvriendelijke Koffiebak.

Energieambassadeurs Lodewijk van Aernsbergen en Koos Koster en Tamara Stroo Cloeck van de gemeente Leiderdorp gaven tips en uitleg over energiebesparing. Meteen werd nog eens de aandacht gevestigd op de teGOEDbonnen ter waarde van 70 euro die elke Leiderdorpse huiseigenaar inmiddels ontvangen moet hebben. Met die bonnen kunnen materialen als ledlampen of radiatorfolie aangeschaft worden om het huis duurzamer te maken of ze kunnen ingezet worden als bijdrage in de aanschafkosten van apparatuur als een inductiekookplaat of energiezuinige wasmachine. Ook is het mogelijk de bon te gebruiken voor een energiescan door een adviseur van Klimaatroute.

Leiderdorp telt in totaal zo’n 7.800 koopwoningen en er is budget om 2.860 teGOEDbonnen te verzilveren. Dat gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Volgens duurzaamheidsambtenaarTamara Stroo Cloeck hoeft vooralsnog niemand bang te zijn om achter het net te vissen; de laatste cijfers gaven aan dat nog geen 10 procent van de Leiderdorpse bonnen is ingewisseld. “Het is zeker nog niet te laat maar het is wel verstandig niet te lang te wachten”, is haar advies.

De Koffiebak staat komende dinsdag (25 augustus) van 17.00 tot 20.00 uur op verschillende locaties in de Binnenhof en Voorhof. Daar zijn dan energieambassadeurs van die wijken paraat om duurzaamheidstips te geven.


Meer berichten