Aantal besmettingen COVID-19 in Leidse regio neemt toe
Logo leiderdorpsweekblad.nl
In het openbaar vervoer moeten mondkapjes worden gedragen om besmetting met corona te voorkomen.
In het openbaar vervoer moeten mondkapjes worden gedragen om besmetting met corona te voorkomen. (Foto: cs)
corona

Aantal besmettingen COVID-19 in Leidse regio neemt toe

Voor het eerst in weken neemt het aantal mensen dat positief getest wordt op het coronavirus (COVID-19) toe in de Leidse regio. Vorige week werden negen mensen in de regio positief getest. De week daarvoor was dat er maar één. In Leiderdorp is vorige week één besmetting geconstateerd.

Ook gezien over de hele regio Hollands-Midden neemt het aantal besmettingen toe. Van 17 drie weken geleden, naar 48 twee weken geleden tot 94 vorige week.

In Leiden zijn vorige week vijf personen positief getest. Een week eerder waren dat er nul. In Leiderdorp werd, net als vorige week, één besmetting geconstateerd. Ook Oegstgeest telde vorige week één nieuwe positief geteste patiënt, in Voorschoten waren het er twee. In Zoeterwoude is de afgelopen drie weken niemand positief getest op het coronavirus.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachte, ook als deze heel mild zijn, zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Via corona drive-ins, waarvan er ook één is gevestigd achter het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp, kunnen mensen met de auto, fiets of lopend zichzelf laten testen op het virus.

Voor zorgpersoneel heeft de GGD Hollands Midden speciale testuren gereserveerd, zodat zij er zeker van kunnen zijn dat ze snel aan de beurt zijn. 

Meer berichten