Logo leiderdorpsweekblad.nl
Quinten werkt aan zijn graffiti kunstwerk.
Quinten werkt aan zijn graffiti kunstwerk. (Foto: Marieke van Leeuwen)
Jongeren

14 jongeren maken graffiti-kunstwerk

De 12-jarige Quinten uit Leiderdorp is een bewonderaar van graffiti-kunst en wilde al lange tijd zelf aan de slag met graffiti. Donderdag 23 juli kwam zijn wens uit. Tijdens de eerste graffiti-workshop die het jongerenwerk van Incluzio (JONGLDRDRP) in samenwerking met graffiti artist Dennis Bonsen van O.K. Ultra organiseerde, maakte hij een echt graffiti kunstwerk op zeil.

Door: Marieke van Leeuwen

Aan de workshop bij gebouw Dwars in de Bloemerd deden veertien kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar mee. Ze kregen eerst uitleg over schetsen en kleuren om vervolgens hun eigen illustratie op papier te zetten. Daarna werden de zeilen opgehangen waarop ze de schets levensgroot konden afbeelden als echte graffiti-artists.

Talenten ontdekken

De begeleiders waren verrast over de kunstwerken die met de spuitbussen gemaakt werden. Sommige kinderen zetten al strakke lijnen, wat behoorlijk lastig is met een spuitbus. Peter Geerlings, één van de begeleiders van O.K. Ultra, gaf aan dat hij voldoening haalt uit deze workshops. Hij ziet dat kinderen een positieve ervaring meenemen. Ook als het even niet lukt, is het met kunst makkelijk om hen toch te motiveren om door te gaan. Dat is zeker voor kinderen voor wie het niet altijd even gemakkelijk is geweest in het leven een waardevolle toevoeging. Ze leren zichzelf te waarderen en door creatief bezig te zijn zien ze ook andere kanten van zichzelf en ontdekken ze talenten.

Jongerenwerker Mimoun van Incluzio is het daarmee eens: “Het gaat er bij JONGLDRDRP om dat kinderen en jongeren hun eigen talenten leren ontdekken. Die talenten en positieve ervaringen nemen ze de rest van hun leven mee.”

Ervaring en foto

Voor Quinten was het niet moeilijk om voor zijn werk op het zeil een ‘coole’ plaat te bedenken; hij tekent thuis schriften vol met zijn zelf bedachte grafics. Hij ging naar huis met een bijzondere ervaring en een mooie foto van zijn werk.

Aanmelden

Kinderen en jongeren die ook willen leren hoe ze een graffiti kunstwerk kunnen maken, kunnen zich nog inschrijven. Voor de leeftijdsgroep 10-14 jaar is er nog een workshop op 6 augustus, voor jongeren van 14 jaar en ouder zijn er workshops op 30 juli, 13 en 20 augustus. Aanmelden via e-mail lhuitema@incluzio.nl, tel. 06 83000260 of Instagram @jong.ldrdrp. 

Meer berichten