Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op het strandje bij de Vadedoplas is een informatiebord geplaatst van het hoogheemraadschap Rijnland, de omgevingsdienst Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland.
Op het strandje bij de Vadedoplas is een informatiebord geplaatst van het hoogheemraadschap Rijnland, de omgevingsdienst Midden-Holland en de provincie Zuid-Holland. (Foto: Corrie van der Laan)

Vadedoplas nu officieel zwemwater

Vadedoplas nu officieel zwemwater

De Vadedoplas in Leiderdorp is per 2020 als officieel zwemwater aangemerkt door de Omgevingsdienst Midden-Holland. Dat betekent onder meer dat de kwaliteit extra streng in de gaten gehouden wordt.

Uit onderzoek in april dit jaar bleek dat er wat klussen gedaan moeten worden om de veiligheid te garanderen. Zo moeten twee diepe gaten worden gedicht, die zijn ontstaan net buiten de met een drijflijn aangegeven zwemzone. Bovendien is geadviseerd om een tweede drijflijn aan te leggen om boten buiten de zwemzone te houden. Verder moet de aflopende oever onder water beter geprofileerd worden. Al die klussen bij elkaar kosten tussen de 23.000 en 32.000 euro en moeten op korte termijn worden uitgevoerd.        

Meer berichten