Logo leiderdorpsweekblad.nl
Om corona te bestrijden blijft een goede hygiëne belangrijk en een mondkapje wanneer je met het openbaar vervoer reist.
Om corona te bestrijden blijft een goede hygiëne belangrijk en een mondkapje wanneer je met het openbaar vervoer reist. (Foto: pr)
corona

Nog maar weinig coronabesmettingen in regio

Het aantal coronabesmettingen in de regio Hollands Midden blijft dalen. In de week van 6 tot en met 12 juli werden zeventien personen positief getest, het laagste aantal sinds de tweede week van maart. Goed nieuws is ook dat er vorige week voor het eerst geen nieuwe ziekenhuisopnamen als gevolg van covid-19 waren.

In Leiderdorp zijn de afgelopen week geen nieuwe coronabesmettingen gemeld. Sinds de start van de coronacrisis zijn in Leiderdorp 39 mensen positief getest voor het virus, dertien daarvan moesten in het ziekenhuis worden opgenomen en zes Leiderdorpers zijn overleden aan covid-19.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich aanmelden voor een coronatest via het landelijke nummer 0800-1202. Nu het vakantieseizoen voor de deur staat, krijgt de GGD veel aanvragen binnen voor een non-covid verklaring. De GGD geeft die verklaringen niet af en verwijst aanvragers naar de reisorganisatie of vliegmaatschappij. Volgens de GGD heeft het ook geen zin om te testen zonder dat er gezondheidsklachten zijn. "Een negatieve test is een momentopname en biedt het geen garantie: het kan zijn dat je nog in de incubatietijd zit en het virus nog niet aangetoond kan worden, óf je wordt besmet in de periode tussen de testafname en je reis", aldus de GGD.

Meer berichten