Logo leiderdorpsweekblad.nl
De keuze tijdens de Tamarco-rommelmarkt was overweldigend. | Foto: C. v.d. Laan
De keuze tijdens de Tamarco-rommelmarkt was overweldigend. | Foto: C. v.d. Laan (Foto: Corrie van der Laan)
clubs en verenigingen

Vertrouwde Tamarco rommelmarkt net wat anders

Eigenlijk had de halfjaarlijkse rommelmarkt van de Leiderdorpse show- en marchingband Tamarco plaats moeten vinden op zondag 3 mei. Corona maakte uitstel met ruim twee maanden noodzakelijk maar afgelopen zondag konden Leiderdorpers en regiogenoten dan toch weer rondsnuffelen tussen een overweldigend aanbod aan tweedehands spullen in en rond het verenigingsgebouw aan de Van der Marckstraat. Het leverde een fiks bedrag op, een welkome bijdrage aan de clubkas.

Er werd zondag geheel volgens de coronarichtlijnen gewerkt waardoor de rommelmarkt wel wat anders dan anders was. Langs de lange tafels met verkoopwaar binnen en buiten het gebouw was met pijlen éénrichtingsverkeer uitgezet. De route begon bij de achteringang. Daar waren op de stoep strepen op anderhalve meter gezet, die bij de opening om 10.00 uur ook zeker nodig waren. “De mensen stonden tot aan het voetbalveldje”, vertelt Tamarco voorzitter Rob Blauw. “Er zijn altijd opkopers die hopen dat er een Rembrandt tussen zit”, lacht hij. Na de drukke start – waarbij het maximum aantal kopers in het gebouw strikt gehandhaafd werd - liep het bezoek de hele dag lekker door. Al met al was het bezoekersaantal vergelijkbaar met wat gebruikelijk is voor de Tamarco rommelmarkt, schat Blauw in.

Deze zomer vind een grote schoonmaak plaats in het verenigingsgebouw. Vanaf september kunnen er weer spullen worden gebracht voor de rommelmarkt in het najaar.

Meer berichten