Eerste teGOEDbon voor bewoner Oranjewijk
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Wethouder Rik van Woudenberg (rechts) reikte de eerste teGOEDbon uit aan Koos Chaudron.
Wethouder Rik van Woudenberg (rechts) reikte de eerste teGOEDbon uit aan Koos Chaudron. (Foto: J.P.Kranenburg)
Milieu en duurzaamheid

Eerste teGOEDbon voor bewoner Oranjewijk

Koos Chaudron is de eerste Leiderdorpse woningeigenaar die een teGOEDbon heeft gekregen waarmee hij voor 70 euro artikelen kan aanschaffen om zijn huis te verduurzamen. Hij kreeg de bon dinsdagmiddag uit handen van wethouder Rik van Woudenberg (D66/Duurzaamheid) tijdens een koffiebijeenkomst over woningisolatie in de Oranjewijk. 

Alle woningeigenaren in de gemeente krijgen een teGOEDbon opgestuurd. Ze kunnen  worden ingezet voor bijvoorbeeld tochtstrips of radiatorfolie maar ook gebruikt worden als bijdrage in de aanschafkosten van apparatuur als een inductiekookplaat of een energiezuinige wasmachine. Deze maand valt bij alle Leiderdorpers een GOED-krant in de bus met meer uitleg en tips. 

De gemeente kan de teGOEDbonnen aanbieden dankzij een Rijksbijdrage uit de ‘Regeling Reductie Energiegebruik bij koopwoningen’ (RRE). Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft die regeling eind 2019 geopend als onderdeel van uitvoering van de Urgenda-uitspraak. Leiderdorp heeft geld voor 2.860 teGOEDbonnen en ruim 7.800 koopwoningen, wat betekent dat niet elke woningbezitter een bon kan verzilveren. Dat gaat volgens het principe ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. 

Chaudron is vast van plan zijn bon te gebruiken en weet al waarvoor: “Ledverlichting!’. 

Meer berichten