Logo leiderdorpsweekblad.nl
Dolblij met de pre-loved kampeerstoeltjes.
Dolblij met de pre-loved kampeerstoeltjes. (Foto: Marieke van Leeuwen)
Ecovriendelijk leven

Pre-loved vakantiespullen

Marieke van Leeuwen heeft samen met haar gezin gekozen voor een levensstijl die onze aarde minder belast. In deze rubriek vertelt ze over wat ze zoal beleeft bij haar streven om ecovriendelijk te leven. 

Wij kopen bijna alles tweedehands. ‘Pre-loved’ noem ik het liever, dat klinkt wat vriendelijker en dat is het natuurlijk ook!

Tot een aantal jaar geleden stond ik er nooit bij stil dat nieuwe spullen kopen schadelijk is voor onze leefomgeving. Dat is ook niet gek want de vervuiling en uitputting van de aarde gebeurt ver van ons bed en het wordt er ook niet bij vermeld als we iets kopen. De grootste druk die wordt gelegd op ons ecosysteem is het kopen van nieuwe spullen. Van de telefoon en spijkerbroek tot speelgoed. Het is dus heel makkelijk om de aarde ontlasten: koop pre-loved spullen in plaats van nieuwe!

Dit jaar hebben we besloten te gaan kamperen. Voor de eerste keer. Het was voor ons niet meer dan logisch om ook voor dat kampeeravontuur alle spullen te kopen bij mensen die deze niet meer nodig hebben. Er is zoveel beschikbaar op de tweedehandsmarkt dat we soms bijna te veel keuzes hebben.

Een tent vonden we bij een man die met veel liefde en enthousiasme uitlegde hoe hij de tent de afgelopen jaren had gebruikt. Zij zijn inmiddels toe zijn aan een kleinere versie omdat de kinderen niet meer mee gaan op vakantie. Dit is dus nu ons nieuwe vakantiestekje!

Die tent was één, maar toen realiseerden wij ons dat we nog veel meer nodig hadden… Zo haalden we de vouwstoeltjes voor onze dochters op in Leiderdorp. Het meisje van wie de stoeltjes waren, vond het jammer dat ze er nu zelf te groot voor was geworden. We maakten een gezellig praatje en onze dochters zijn super trots dat ze nu ‘haar’ stoeltjes mogen gebruiken op vakantie.

Het ophalen is voor hen altijd een feestje, ze vinden het leuker dan naar een winkel gaan. Voor ons voelt het ook goed, we dragen op deze manier bij aan een mooiere en gezondere wereld voor onze kinderen later. We zoeken dus met liefde naar pre-loved spullen!

Meer berichten