Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: PR
actie

Wethouder Willem Joosten het water in voor Swim to Fight Cancer

De eerste Leiderdorpse editie van Swim to Fight Cancer, die deze zomer zou plaatsvinden, is geschrapt vanwege het coronavirus. Om toch wat aandacht te vragen voor Fight Cancer en het onderzoek dat de organisatie ondersteunt, zwemt Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten (VVD) zaterdag een stukje in de Dwarswatering, samen Claudia Hoogmoed, project manager van Swin to Fight Cancer Leiderdorp.

In 2020 zouden er maar liefst 22 edities van het benefiet-evenement plaatsvinden door heel Nederland. Dat deze allemaal zijn uitgesteld, is vooral heel verdrietig voor al die mensen die in hun omgeving te maken hebben met kanker en dit moment wilden aangrijpen om hun onmacht om te zetten in kracht. Bovendien betekent het dat er minder geld binnenkomt voor het goede doel; Fight Cancer wilde zes nieuwe onderzoeken financieren maar dat gaat nu niet lukken.

Als alternatief voor de grote actie heeft Swim to Fight Cancer gevraagd of leden van het college van burgemeester en wethouders in de verschillende gemeenten namens hun burgers een stukje van het beoogde parcours willen zwemmen. De oproep heeft succes gehad: zaterdag zwemmen in vijftien gemeenten in totaal dertien burgemeesters en zeven wethouders een stukje van de Swim to Fight Cancerroute. Willem Joosten is dus een van hen.

Via deze link is te zien welke collegeleden in welke gemeenten meezwemmen en kan iedereen geld doneren voor het kankeronderzoek.

Meer berichten