Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op de foto rechts het lint van kramen langs de Laan van Berendrecht tijdens de Jaarmarkt van 2018. Dit jaar gaat het er wat anders uitzien: er komen looproutes en bezoekers moeten anderhalve meter afstand houden | Archieffoto: Buro JP
Op de foto rechts het lint van kramen langs de Laan van Berendrecht tijdens de Jaarmarkt van 2018. Dit jaar gaat het er wat anders uitzien: er komen looproutes en bezoekers moeten anderhalve meter afstand houden | Archieffoto: Buro JP (Foto: Buro JP)

Groen licht voor Jaarmarkt

De derde editie van de Jaarmarkt Leiderdorp, die gepland staat voor zaterdag 5 september, mag doorgaan.

Na een gesprek met burgemeester Laila Driessen kon organisator Rudo Slappendel maandag opgelucht ademhalen. Hij had groen licht gekregen voor de Jaarmarkt 2020. Natuurlijk zullen er wel de nodige aanpassingen zijn, vertelt hij, en wordt het een Jaarmarkt in afgeslankte vorm. In plaats van honderd kramen op de Laan van Berendrecht komen er zestig tot zeventig. Bezoekers van de markt moeten zich houden aan éénrichtingsverkeer en bij de kramen worden afstanden aangegeven. Een maximum aantal bezoekers is er niet maar wel wordt de anderhalve meter regel gehandhaafd.

Er komt ook geen groots opgezet muziekplein bij Winkelhof, zoals bij de eerste twee edities het geval was. Wel staan wat kleinere optredens op het terras van Grand Café Hofplein gepland. "En elke paar minuten laten we een bandje horen met de richtlijnen waaraan mensen zich moeten houden en de oproep om naar huis te gaan als je zelfs maar lichte verkoudheidsklachten hebt."

De Jaarmarkt van 5 september 2020 is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wie een kraam wil huren, kan dat nu al doen via de website jaarmarktleiderdorp.nl.

Meer berichten