Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het gemeentehuis van Leiderdorp.
Het gemeentehuis van Leiderdorp. (Foto: Johan Kranenburg)

Leiderdorp stopt ton uit overschot in coronapot

Na alle berichten over bezuinigingen die nodig zijn om structurele tekorten op de begrotingen voor de komende jaren te dekken, kwam het Leiderdorpse college van B en W begin deze week met positief financieel nieuws: bij de eindafrekening over 2019 blijkt dat er 873.627 euro over is. Van dat geld wordt 100.000 euro gereserveerd voor ‘lokale coronamaatregelen’. De rest gaat in de algemene reserve.

Het positieve resultaat is grotendeels te danken aan meevallers in de kosten voor de bibliotheek, onderwijs en sport, bij elkaar goed voor 4 ton. Nog eens 3 ton kwam binnen door een teruggave van BTW over de jaren 2015 tot en met 2018.

De 8 ton is overigens niet alles wat de gemeente overhield in 2019. Al eerder kon 1,5 miljoen euro aan overschotten op het sociaal domein, de grondexploitatie en de algemene uitkering toegevoegd worden aan de verschillende reservepotten.

De gemeenteraad bespreekt de jaarrekening en het jaarverslag over 2019 tijdens een digitaal te volgen raadsvergadering (raadleiderdorp.nl) op maandag 13 juli om 20.30 uur.

Meer berichten