Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voor 't Buurthuis staan de regels voor bezoek duidelijk uitgelegd.
Voor 't Buurthuis staan de regels voor bezoek duidelijk uitgelegd. (Foto: PR)
Wijknieuws

‘t Buurthuis in de Oranjewijk gaat weer open

Drie maanden lang was ’t Buurthuis in de Leiderdorpse Oranjewijk gesloten vanwege de coronamaatregelen. Vanaf dinsdag 16 juni kunnen bezoekers weer terecht in de wijkontmoetingsruimte aan de Frederik Hendriklaan.

In de afgelopen maanden hebben bestuursleden en vrijwilligers van Stichting BuurtActief Het Oude Dorp, die ’t Buurthuis beheert, toch contact onderhouden met de senioren in oud-Leiderdorp (Oranjewijk, Kerkwijk en Doeskwartier). Telefonisch of even langs voor een praatje aan de deur. Een bloemetje bezorgd en soms ook een boodschapje gedaan. Ook de ouderen, die voor de sluiting ’t Buurthuis bezochten, hadden regelmatig telefonisch contact met elkaar. Dat is een voorbeeld van wat SAMEN betekent in bizarre tijden.

Maar vanaf dinsdag 16 juni de deur van ’t Buurthuis weer open en kunnen de bewoners van het Oude Dorp elkaar weer zien, een praatje maken en een bakkie doen.

Richtlijnen

Het is wel anders dan het was. Ook ’t Buurthuis moet voldoen aan de richtlijnen van het RIVM, dus ook aan de 1,5 meter richtlijn. Daarom wordt de koffie inloop verdeeld over twee periodes. Die zijn van 9.30 tot 10.30 uur en van 11.00 tot 12.00 uur. Bovendien kan bezoek alleen op reservering. Vooraf aanmelden via telefoonnummer 06 2539 4128 is noodzakelijk. Er kunnen maximaal elf personen per periode binnen zijn, meer stoelen zijn er ook niet. Handreinigingsmiddelen en eventueel mondkapjes zijn voor de bezoekers gratis beschikbaar.

Tussen de twee periodes zit een half uurtje pauze. In die tijd desinfecteert de organisatie alles voor de volgende bezoekers.

Oproep

Stichting Buurtactief Het Oude Dorp is op zoek naar vrijwilligers, onder andere gastvrouwen/-heren voor ’t Buurthuis, en komt graag in contact met mensen die zich willen inzetten voor een echt mooie SAMENleving. Ook zoekt BuurtActief nieuwe bestuursleden. Belangstellenden kunnen zich via de website www.buurtactiefleiderdorp.nl aanmelden voor een oriënterend gesprek.

Meer berichten