Particulieren kunnen subsidie aanvragen voor elektrische auto | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: pixabay
Milieu en duurzaamheid

Particulieren kunnen subsidie aanvragen voor elektrische auto

Particulieren die een volledig elektrische personenauto in de kleinere of compacte middenklasse kopen of leasen, kunnen daarvoor vanaf 1 juli subsidie aanvragen via www.rvo.nl/sepp. Voor gebruikte auto’s is de subsidie maximaal 2.000 euro, voor nieuwe auto’s maximaal 4.000 euro.

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is opgezet door de rijksoverheid om het rijden met volledig elektrische kleine en compacte middenklasse personenauto’s aantrekkelijker maken.

Voorwaarden

Alleen particulieren komen eenmalig voor deze subsidie in aanmerking. De auto’s moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten 100 procent elektrisch zijn en een actieradius hebben van minimaal 120 kilometer. De oorspronkelijke nieuwprijs moet tussen 12.000 en 45.000 euro liggen. De auto moet zijn geproduceerd als elektrische personenauto en mag dus niet omgebouwd zijn tot elektrische auto. Op de Autolijst SEPP (te vinden op www.rvo.nl/sepp) staan merken, modellen en typen elektrische auto’s die in aanmerking komen voor de subsidie.

Aanvragen van de subsidie kan pas nadat een koop- of leaseovereenkomst is gesloten. De datum op die overeenkomst moet op of na 4 juni 2020 zijn.

De regeling geldt tot en met 2025. Voor de subsidie is in 2020 een totaal budget van 17,2 miljoen euro beschikbaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>