Lions helpen Leythenrode | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Lions bij de met nieuwe planten gevulde bloembakken.
De Lions bij de met nieuwe planten gevulde bloembakken. (Foto: PR)

Lions helpen Leythenrode

De leden van de Lions Club Leiderdorp Rhijnlandt hebben zich de afgelopen tijd ingezet om het leven van de bewoners van Leythenrode prettiger te maken.

Tablets

Ook de bewoners van het Leiderdorpse verpleeghuis mochten in deze coronatijd geen bezoek meer ontvangen. Geen direct contact meer met familieleden valt zwaar. Veel bewoners begrijpen het ook niet goed: waarom zwaaien ze buiten en komen ze niet binnen? Lionsclub Leiderdorp Rhijnlandt heeft gelijk aan het begin van de lockdown twee tablets geschonken. ‘IPad-zusters’ organiseren daarmee nu digitale contacten via skype tussen bewoners en hun familieleden. Een goede bijdrage in het tegengaan van de eenzaamheid.

De overhandiging van de tablets op 8 april was geheel coronaproof. Ze werden op een tafel bij de ingang gelegd, waar ze even later werden opgehaald.

Bloembakken

Een paar keer per jaar zetten leden van Lions Club Leiderdorp Rhijnlandt nieuwe bloemen in de bakken op het terras van Verpleeghuis Leythenrode. Dat was weer hard nodig en zaterdag 6 juni hebben acht Lionsleden de handen uit de mouwen gestoken. Zij hadden veel eer van hun werk, want het terras ziet er weer fleurig uit. Dit tot vreugde van de bewoners en hun bezoek, dat gelukkig eindelijk weer wat meer op gang gaat komen.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>